Sugrįžimas

Vilniečiai ne pirmą kartą žais „Basket Hall“ arenoje, tačiau šios salės lankai itin gerai pažįstami „Lietuvos ryto“ komandos gynėjui Jimmy Baronui, kuris „Lokomotiv“ gretose rungtyniavo 2012–2013 m. ir tapo Europos taurės turnyro čempionu.

„Šaunu sugrįžti į Krasnodaro areną – čia daug gerų atsiminimų. Tuomet buvo suburta tikrai gera komanda ir demonstravome puikius rezultatus. Grįžau čia pirmą sykį per penkerius metus, ekipoje įvyko nemažai permainų. Po sėkmingo sezono Europos taurės turnyre vėliau rusai dar sugebėjo prasimušti į Eurolygos finalinį ketvertą.

Nesitikiu ypatingos vietinių fanų reakcijos, galbūt jie mane jau pamiršo (šypsosi – aut.past.). Bus įdomu pamatyti sirgalių sutikimą, aišku, tikiuosi, jog rungtyniausime gerai, nes laukia svarbus mačas.

Kiekvieną sykį, kai išvykoje žaidžiame Lietuvos krepšinio lygos ar Europos taurės rungtynes, privalome demonstruoti gerą gynybą. Taip nutiko ir prieš Kauno „Žalgirį“ – puolime atrodėme itin prastai, tačiau gynėmės užtikrintai ir laimėjome susitikimą.

Reikia pasistengti atsikratyti įtampos žaidžiant prie varžovų krepšio ir patikimai gintis“, – klubo svetainei sakė J. Baronas.

Neseniai vilniečiai sulaukė pastiprinimo – į aikštę grįžo rankos sužeidimą išsigydęs snaiperis Benas Madgenas, kuris iš karto pradėjo demonstruoti užtikrintą žaidimą.

Australas ypač pasižymėjo praėjusio savaitgalio „Betsafe–LKL“ dvikovoje su Kauno „Žalgiriu“, kai pataikė svarbius metimus ir buvo vienas naudingiausių sostinės komandoje.

„Kai žaidžiu, negalvoju apie neseniai išsigydytą rankos traumą. Aišku, dar trūksta laiko, kad visiškai pasveikčiau ir nejausčiau pasekmių varydamas kamuolį.

Nesiskundžiu ir šaunu, kad jau galiu padėti komandos draugams aikštėje. Pasiekėme keletą tikrai gražių pergalių ir tikiuosi, jog taip žaisime ir ateityje“, – teigė australas.

„Kalbant apie mačą Krasnodare, stengsiuosi atakuoti krepšį, kai tik atsiras galimybė, tačiau svarbu ne tik puolimas. Juk „Lietuvos ryto“ komandoje yra daug puikių metikų.

Bandau pasižymėti ir kitose srityse, pavyzdžiui, kovojant dėl atšokusių kamuolių. Tai neblogai sekėsi daryti prieš Kauno „Žalgrį“ (australas atkovojo 7 kamuolius – aut. past.).

Noriu būti naudingas klubui ir visomis išgalėmis padedu ekipos draugams grumtis aikštėje“, – prieš mūšį su „Lokomotiv“ tvirtino B. Magdenas. Anot jo, paskutinę pergalę prieš „Žalgirį“ lėmė neįtikėtina gynyba. „Rungtyniavome kietai, neleisdami varžovams laisvai judėti aikštėje. Dabar jaučiame didesnį pasitikėjimą savo jėgomis. „Žalgiris“ yra galinga komanda ir kiekviena pergalė prieš ją – ypatinga.

Laimėjimas nudžiugino mūsų fanus, ekipą, trenerius. Tačiau negalime užmigti ant laurų – tai tik vienas mačas ir turime judėti į priekį.

Likę Europos taurės susitikimai yra labai svarbūs dėl galutinės vietos grupėje, juolab vakar Berlyno ALBA namuose nusileido Limožo CSP ir mums laimėjus Rusijoje, atsirastų geros galimybės užimti antrąją vietą C grupėje.

Nesistengiu toli žiūrėti į priekį, tačiau kiekviena pergalė suteikia didelį pasitikėjimą savo jėgomis visiems komandos nariams“, – kalbėjo sostinės klubo legionierius.

Situacija grupėje

Antradienį Berlyne jau buvo sužaistos pirmosios aštuntojo turo rungtynėse, kuriose Limožo CSP pasiekė pergalę 84:78 prieš ALBA, taip beveik užsitikrindama vietą „Top 16“ etape.

Prancūzų triumfas taip pat suteikė vilties „Lietuvos rytui“ užimti antrąją vietą C grupėje – nuo ALBA ekipos dabar atsiliekama tik viena pergale, o devintojo turo rungtynės prieš Aito Reneseso Garcios auklėtinius bus žaidžiamos „Siemens“ arenoje.

Pirmosios rungtynės Vilniuje

Spalio pabaigoje Lietuvos sostinėje vykęs mačas klostėsi itin atkakliai ir Rimo Kurtinaičio auklėtiniai dažnai turėjo nežymiai persvarą prieš Rusijos krepšinio atstovus.

Mačo pradžioje aikštės šeimininkai pirmavo 16:11, o pasibaigus pirmajam kėliniui – 21:18.

Antrajame ketvirtyje R. Kurtinaičio auklėtiniai bandė atitrūkti ir susikrovė septynių taškų pranašumą. „Lokomotiv“ nepalūžo ir po dviejų kėlinių švieslentėje degė lygus rezultatas (43:43).

Prieš lemiamą kėlinį „Lietuvos rytas“ buvo priekyje 64:61. Tuomet „Lokomotiv“ parodė, kodėl yra vadinama viena iš favoričių triumfuoti Europos taurės turnyre – likus dviem minutėms susikrovė 5 taškų persvarą (72:77). „Lietuvos rytas“ atsitiesė – fantastiškas R. Giedraičio tritaškis leido aikštės šeimininkams išplėšti pratęsimą – 81:81. Vis dėlto papildomo laiko metu svečiai įrodė savo pranašumą ir laimėjo 85:93.

„Lietuvos ryto“ komandoje rezultatyviausiai žaidė L. Mavrokefalidis (22 taškai) ir R. Giedraitis (19). „Lokomotiv“ išsiskyrė J. Raglandas (21) bei F. Elegaras (17).

Vilniaus komandos ir „Lokomotiv“ rungtynes trečiadienį nuo 19.30 val. tiesiogiai transliuos TV6 kanalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)