Prieš dvikovą su vienais iš lygos favoritų, žalgiriečių strategas Šarūnas Jasikevičius dalinosi mintimis apie būsimą varžovą bei prasitarė, jog komanda aktyviai ieško pastiprinimo.

– Kodėl su komanda į rungtynes nevyksta Edgaras Ulanovas?

– Į rungtynes vykstame be Edgaro, nes manau, kad atėjo laikas jam visiškai išsigydyti jį kamuojančias traumas. Kai jis galėjo rungtyniauti pilna jėga – sužaidė daug įspūdingų rungtynių, tačiau trauma jį stabdo.

– Būsimas varžovas labai aukšto lygio. Ką galima pasakyti apie „Fenerbahce“ komandą?

– Jie žaidžia tiesiog super. Rungtyniauja labai kovingai. Žaidėjai fiziškai stiprūs, aukšti, gerai kovoja dėl atšokusių kamuolių. Kartu su „Olympiacos“, tai yra geriausiai besiginanti komanda Eurolygoje. Bus tikrai sunku, juk žaidžiame prieš čempionus.

– Galima sakyti, jog Kosta Sloukas ir Bradas Wanamakeris yra pagrindiniai komandos vedliai?

– Manau, kad tai visose pozicijoje puikiai sustyguota komanda. Wanamakerio atvykimas dar labiau juos sustiprino. Aišku, prarado Bogdanovičių, bet reikia pripažinti, kad jie išliko vienais iš favoritų laimėti čempionų titulą.

– Šį sezoną Jamesas Nunnally labai taikliai meta iš visų pozicijų. Papildomas dėmesys bus skiriamas ir šiam žaidėjui?

– Visada stengiuosi susikoncentruoti ties kūrėjais, nes be jų komandai žaisti tampa kur kas sunkiau. Vis tiek pagrindinis dėmesys bus skiriamas jų įžaidėjams.

– Vietoj Epke Udoh į komandą atvyko Nicolo Melli ir Jasonas Thompsonas. Žinant Udoh gynybinius sugebėjimus, ar galima sakyti, kad dabar yra lengviau pulti prieš Stambulo ekipą?

– Dabar situacija yra panaši. Aukštaūgiai gali keisti ginamaisiais, dengti mažesnius žaidėjus. Tikrai nežinau ar yra lengviau prieš juos pulti, nes kaip matome statistikoje, tai antra geriausia komanda gynyboje. Lygis jų tikrai nenukrito.

– Komandą paliko Dee Bostas. Kodėl buvo nuspręsta atsisveikinti su šiuo krepšininku?

Sunku pasakyti, galbūt trauma jam sumaišė kortas. Atrodė, kad iki jos ir po traumos buvo laiko įsivažiuoti. Norėjau žaidėją pabandyti dar iki gruodžio mėnesio galo, tačiau jei pats krepšininkas nusprendė, kad nori išvykti, tai yra gana sunku laikyti žmogų prieš jo valią.

– Ar į jo vietą yra ieškomas naujas žaidėjas?

– Stebime rinką, agentai siūlo savo žaidėjus. Šiais dienai mums reikia žiūrėti į geriausią variantą rinkoje. Visada norisi kuo greičiau surasti žaidėją, bet sezonui įpusėjus gerų pasirinkimų nėra daug.

Rungtynių su „Fenerbahce“ pradžia – ketvirtadienį 19.45 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)