Po dviejų kėlinių „Neptūnas“ atsiliko 38:50. Paskutinę antrojo kėlinio sekundę sunkų dvitaškį realizavęs Renaldas Seibutis neslėpė nusivylimo rezultatu – išeidamas iš salės abiem rankomis trinktelėjo per durų staktą.

Po trijų kėlinių komandas dar skyrė 10 taškų (57:67), tačiau ketvirtajame „Neptūnas“ pamėgino kilti į lemiamą šturmą ir ėmė kvėpuoti varžovams į nugarą (70:73, 75:76).

Juanas Palaciosas likus žaisti 2 min. 40 sek. netgi persvėrė rezultatą – 79:78.

Visgi lemiamu momentu kelis neteisingus sprendimus priėmė kitas „Neptūno“ legionierius Jerry Johnsonas, kamuolį prarado R. Seibutis, J. Palaciosas, o prancūzai savo progomis pasinaudojo.

Rungtynių pabaigoje „Neptūnui“ teko verstis be 5 pražangas susirinkusių Simo Galdiko ir Edgaro Želionio. Prie jų paskutinę minutę prisijungė ir J. Johnsonas.

Rezultatyviausias „Neptūno“ gretose buvo 18 taškų pelnęs J. Palaciosas (6/11 dvit., 8 atk. kam.), po 15 – Laimonas Kisielius ir Simas Galdikas, 13 – Renaldas Seibutis. Lauryno Beliausko sąskaitoje 8, J. Johnsono – 7, E. Želionio – 4 taškai ir 4 atkovoti kamuoliai.

Prancūzijos čempionams Darrinas Dorsey pelnė 16, Pierre'as Gillet – 15 taškų.

„Neptūnas“ dvitaškius metė net 63 proc. taiklumu (21/33), tačiau paskutinėmis akimirkomis pakovoti dėl pergalės sutrukdė jau minėtosios klaidos, kurių klaipdiečiai iš viso padarė 18 (jų varžovai – 14).

Šiose rungtynėse klaipėdiečiai jau vertėsi be į Vilniaus „Lietuvos rytą“ persikėlusių Arno Butkevičiaus ir Mindaugo Girdžiūno.

Kaziui Maksvyčiui į pagalbą teko kviestis du jaunuosius žaidėjus rungtyniaujančius dublerių – „Neptūno-Akvaservis“ komandoje – 21-erių metų 195 cm ūgio Aidą Einikį ir 20-ies metų 204 cm ūgio Arūną Mikalauską.

A. Einikis susitikime Prancūzijoje nežaidė, o A. Mikalauskas per 10 min. atkovojo 2 kamuolius ir pelnė 1 tašką.

Pirmose tarpusavio rungtynėse Klaipėdoje „Neptūnas“ prancūzus palaužė 75:73.

Kitas rungtynes „Neptūnas“ žais gruodžio 19 dieną išvykoje su „Ventspils“ (Latvija) ekipa, kuriai atstovauja Julius Jucikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)