Dramatiškose, 2 val. 15 min. trukusiose rungtynėse pergalę „Nevėžiui“ išplėšė kroato Mauro Velijačičiaus dvitaškis iš po krepšio, pataiktytas pačioje antrojo pratęsimo pabaigoje.

Rezultatą „Vytauto“ naudai dar persverti galėjo Justas Sinica, tačiau jo tritaškis iš aikštės vidurio paskutinę sekundę tikslo nepasiekė.

Nutraukti savo šešių iš eilės pralaimėjimų LKL čempionate seriją „Nevėžis“ galėjo ir anksčiau – šeimininkai paskutinę ataką rengė ir baigiantis ketvirtajam kėliniui, ir baigiantis pirmam pratęsimui. Visgi, nemelavo tik trečias kartas.

„Vytauto“ šiame mače neišgelbėjo ir įspūdingai daug taiklių tritaškių metimų. Svečiai iš Prienų šį kartą pataikė 17 iš 39 tolimų šūvių (43 proc.). Savo ruožtu „Nevėžis“ realizavo 10 iš 25 tritaškių (40 proc.).

Rezultatyviausi nugalėtojų gretose buvo po 16 taškų pelnę amerikiečiai – Jamesas Woodardas (9 atk. kam., 25 naud. bal.) ir komandos naujokas Lesteris Medfordas. Po 14 taškų pridėjo Gabrielius Maldūnas (8 atk. kam.), Gintautas Matulis ir rusas Valerijus Lichodejus.

„Vytautui“ 24 taškus pelnė J. Sinica (5/8 trit., 26 naud. bal.), 20 – Eigirdas Žukauskas, 16 – ukrainietis Denisas Lukašovas, taip pat atkovojęs ir 10 kamuolių.

Po šio mačo „Vytautas“ turnyro lentelėje yra 7-as, o „Nevėžis“ – 9-as. Tokį patį pergalių ir pralaimėjimų balansą turi ir atitinkamai 8 ir 10 vietas užimančios Utenos „Juventus“ ir „Šiaulių“ komandos.

„Vangiai pradėjome rungtynes, jau apšilimo metu matėsi, kad kažko trūksta. Per kėlinį pirmą praleidome 31 tašką. Nesumetėme metimų iš po krepšio. Visada išvykoje sunku žaisti su komandomis, kurios „eina ant emocijų“. Koją kišo ir nuovargis“, – po mačo kalbėjo V. Šeškus.

Neabejotina, kad šių rungtynių Kėdainiuose rezultatas nemenko dėmesio sulauks ir iš JAV, kur amerikiečiai toliau negali atsistebėti, kodėl broliai – 16-metis LaMelo ir 19-metis LiAngelo Ballai su savo tėvu LaVaru – pasirinko Prienų klubą.

„Fox Sports“ televizijos laidoje „First Things First“ dar prieš mačą ši tema buvo aptarta labai išsamiai, o jos dalyviai pažėrė specifinių žinių apie Lietuvą.

„Komanda žaidžia antrose pagal pajėgumą lygose, jos treneris nekalba angliškai, treniruotės nevyksta, nes klubas neturi pinigų, – savo surinkta informacija dalijosi ironijos neslėpusi laidos vedėja. – Prasideda nauja istorija.“

„Ar jūs apskritai žinote, kur žaidžia geriausi Lietuvos krepšininkai? Būtent JAV. Čia atvažiuoja geriausi viso pasaulio krepšininkai, tenisininkai, beisbolininkai. O broliai Ballai keliasi į ypatingai mažą miestą... Lietuvoje.

Kur? Lietuvoje! Sunku suvokti, kokie tokio sprendimo argumentai. Ko jie ten gali pasimokyti žvelgiant iš kultūrinės pusės? Turbūt jie gyvens su tėvu ir su komanda nesitreniruos. Tai negi treniruosis tik su savo tėvu?“, – retoriškai klausė laidos svečias Crisas Carteris.

Savo nuomonę šia tema išsakė ir sporto apžvalgininkas Nickas Wrihgtas, Prienų-Birštono „Vytautą“ linksniavęs ir „Twitter“ socialiniame tinkle.

„LKL? Ši lyga net nepatenka tarp 12-os geriausių pasaulyje. Ir broliai turbūt žais tik antrame pagal pajėgumą divizione, kur žmonės per mėnesį uždirba tik 500 JAV dolerių. O gyvens jie vos 10 tūkst. žmonių turinčiame mieste. Į ką tai labiausiai panašu? Tai labiausiai panašu į realybės šou. „Broliai Ballai žaidžia užsienyje“, – stebėjosi N. Wrightas.

Pažymėtina, kad pats V. Šeškus po pralaimėjimo „Nevėžiui“ žinios apie brolių Ballų atvykimą komentuoti nepanoro, o amerikiečių kalbas apie 500 dolerių algas palydėjo atodūsiu.

„Ai, nežinau. Šiaip jau nieko nevyksta, šiandien pralaimėjom. O į tokias šnekas aš jau seniai nekreipiu dėmesio, nes kas ką nori, tas tą šneka“, – pažymėjo žiniasklaidoje antradienį dažnai minimas treneris.

Tuo metu amerikiečių paskleistą žinią apie nesitreniruojantį „Vytautą“ socialiniame tinkle „Twitter“ paneigė pati LKL lyga, pažymėjusi, kad kaip ir kiekvienas profesionalus klubas Prienų-Birštono ekipa treniruojasi po du kartus per dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)