„J. Kraujūnaitės situacija gana sudėtinga, tačiau aišku, kad šį sezoną jos aikštėje nebepamatysime, –sakė „Kibirkšties“ komandos vadovas Dainius Virbickas. – Gydytojai kol kas nemato ar raištis plyšęs, ar trūkęs. Reikalinga operacija ir tada pasimatys visa situacija“.

Vis dėlto nesėkmių laikotarpis nepalaužė „Kibirkšties“ merginų ir jau antradienį vilnietės LMKL ture „Lietuvos ryto“ arenoje susitinka su Kauno „Aisčių-LSU“ klubu. Pirmojo rato rungtynėse spalio pabaigoje „Kibirkšties“ komanda iškovojo pergalę Kaune 71:66. Tąsyk sostinės ekipa atsilikinėjo tris kėlinius ir tik galingai sužaista mačo pabaiga leido „Kibirkšties“ komandai švęsti pergalę.

Pirmajame tarpusavio mače vilnietėms daugiausiai problemų pridarė Klaudija Serkevičiūtė ir Akvilė Baronėnaitė, kurios pelnė atitinkamai 14 ir 12 taškų.

Būtent aplink šias žaidėjas ir sukasi „Aisčių-LSU“ žaidimas visą sezoną. K. Serkevičiūtė per mačą pelno vidutiniškai po 12 taškų ir atlieka po 5 rezultatyvius perdavimus, Karolina Kazočiūnaitė renka po 12 taškų ir sugriebia po 6 atšokusius kamuolius, o A. Baronėnaitė ir Gintarė Jasiunskaitė renka po 9 taškus.

„Aistės-LSU“ turi keturias pergales, šešis pralaimėjimus ir šiuo metu turnyro lentelėje tarp septynių komandų užima penktąją poziciją.

„Kibirkšties“ komandai (6 pergalės/3 pralaimėjimai), kuri turnyro lentelėje užima trečiąją poziciją, reikės perrikiuoti ir savo jėgas. Po J. Kraujūnaitės traumos „Kibirkšties“ trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė daugiausiai turės remtis aštuoniomis žaidėjomis, nes jaunosios Miglė Purlytė ir Eglė Zabotkaitė aikštėje pasirodo epizodiškai.

Dar daugiau atsakomybės kris ant Gabijos Meškonytės (vid. 16 tšk.), Lauros Juškaitės (vid. 13 tšk., 8 atk. kam., 3 rez. per.) ir Shenitos Landry (vid. 15 tšk., 8 atk. kam.) pečių.

„Nuotaikas kiek aptemdė J. Kraujūnaitės trauma ir tyrimų rezultatai, – jau prieš kurį laiką nelinksmai kalbėjo J. Štreimikytė-Virbickienė. – Tie pastarieji mūsų pralaimėjimai ir buvo žmonių trūkumas, tačiau tikiuosi didesnio indėlio iš žaidėjų, kurioms dabar teks dar didesnė atsakomybė“.