Galbūt praėjęs pirmadienis bus pramintas diena, pakeitusia LKL čempionato vidutiniokų istoriją, nes per kelias valandas „Vytauto“ klubo vardą, Prienus ir Lietuvą linksniavo milijonai krepšinio gerbėjų už Atlanto, ieškojusių žemėlapyje pirmosios brolių Ballų karjeros stotelės.

Tuo tarpu „Vytauto“ klubui nestigs iššūkių, kuriuos kels naujokų atvykimo aplinkybės.

„Vytauto“ sporto direktorius Vilius Vaitkevičius pasidalino mintimis apie klubo naujokus, derybas dėl brolių Ballų ir sąlygas, kurias kėlė klubui krepšininkų atstovai.

– Kaip pavyko derybose pasiekti pergalę ir prisivilioti brolius Ballus į Lietuvą?

– Bendravome su jų agentais. Tos derybos nebuvo tokios ilgos ar sunkios kaip gali pasirodyti iš šalies. Mes iš tikrųjų nekreipėme dėmesio į konkurentus, nelabai žinojome kas dar norėjo brolių Ballų. Tiesiog pristatėme Lietuvą, pabrėžėme, kad mėgstame krepšinį, žaidžiame aukščiausioje lygoje ir laukėme atsakymo.

Buvo diskusija, ilgai laukti nereikėjo nei mums, nei jiems. Maždaug visą praėjusią savaitę truko derybos ir sprendimų priėmimas.

– Kokiu būdu pristatėte klubą, Lietuvą, paruošėte skaidres, siuntėte nuotraukas, o gal vaizdo medžiagą?

– Sakykime, siuntėme pristatymą raštu ir bendravome telefonu. Kilo ir jiems nemažai klausimų apie šalį ir mūsų „Vytautą“. Stengėmės į viską atsakyti.

– Bet pačių brolių Ballų atstovai nevyko specialiai į Lietuvą, gyvai susitikę nebuvote?

– Ne, bendravimas telefonu, susirašinėjimas laiškais. Jie sprendimus priėmė Amerikoje.

– Su pačiu brolių tėvu Lavaru Ballu bendrauti neteko?

– Kol kas ne.

– Ar naujokų agentas turėjo specialių sąlygų ir reikalavimų klubui? Ko gero, vienas sutarties punktas galėjo būti apie brolių žaidimo laiką komandoje?

– Per daug negaliu atskleisti susitarimo. Toks noras buvo, bet ne privaloma sąlyga. Anksti kalbėti kur ir kiek jie žais. Nežinome, kokios sportinės formos broliai atvyks, jie patys nežino, ko tikėtis iš mūsų. Aš manau, viskas paaiškės, kai naujokai atvyks į Lietuvą.

– Buvo svarbi ir Virginijaus Šeškaus nuomonė apie galimus „Vytauto“ naujokus?

– Jis neprieštaravo (šypsosi). Bet kol kas tikrai dar negalvojame, kaip teks brolius Ballus išnaudoti aikštėje. Čia jau ši užduotis bus trenerio atsakomybė.

– Dar nežinia, kiek naudos duos broliai Ballai krepšinio aikštelėje, bet jie neabejotinai stipriai prisidės prie Prienų-Birštono klubo populiarinimo. Gal turite strategiją, minčių, kaip išnaudoti kylantį „Vytauto“ populiarumą?

– Stengsimės išnaudoti tą dėmesį, klubui jo reikia. Bus smagu, jei į areną susirinks daugiau žmonių, o „Vytauto“ rungtynes nušvies daugiau žurnalistų. Matysime, kokia bus situacija atvykus naujokams. Bet kokiu atveju, svarbiausia yra krepšinis, žaidimas, o ne reklama.

– Gal atvykus broliams Ballams surengsite specialią spaudos konferenciją?

– Pagalvosime ir apie tai (šypsosi).

***

Primename, kad prieniškiai į savo gretas prisiviliojo labiausiai Jungtinėse Amerikos Valstijose aptariamos krepšininkų šeimos atstovus: „Vytauto“ klube savo profesionalų karjeras pradės broliai LiAngelo ir LaMelo Ballai, kurių žingsnius socialiniuose tinkluose seka daugiau nei 5 milijonai gerbėjų.

„Vytautas“ su šiomis žvaigždėmis pasirašė sutartis iki šio sezono pabaigos. Amerikiečiai, kuriems pažadėta skirti daug žaidybinio laiko Baltijos krepšinio lygoje, į Lietuvą turėtų atvykti sausio mėnesį.

Lietuvos čempionate septintąją vietą užimančio klubo naujokai yra šių metų NBA naujokų biržoje antruoju šaukimu pasirinkto Lonzo Ballo jaunesnieji broliai, bet labiau nei Los Andželo „Lakers“ gynėjas juos garsina skandalingasis tėvas LaVaras, kuris ir inicijavo klubo Europoje paieškas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)