Vienas įtakingiausių JAV žurnalistų Adrianas Wojnarowskis pirmasis paskelbė, kad Prienų-Birštono „Vytauto“ ir brolių Ballų derybos pažengė į priekį.

Pranešimai apie tokį netikėtą Ballų karjeros posūkį pradėjo mirgėti visoje JAV žiniasklaidoje, o netrukus informaciją patvirtinęs S. Charania paskelbė, jog amerikiečiai su „Vytautu“ sudarė sutartis iki šio sezono pabaigos.

Pasak pranešimų, Ballai atvyks į Lietuvą sausio pradžioje.

A. Wojnarowskis skelbė, kad amerikiečių talentams siūlomas žaidimo laikas Baltijos krepšinio lygoje (BBL), o LKL pirmenybėse daug laiko pasireikšti jie negaus.

Anksčiau buvo pranešama, kad brolių agentas užmezgė derybas su Panevėžio „Lietkabelio“, Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir „Šiaulių“ komandoms, tačiau nė viena iš jų rimtai pasiūlymo nesvarstė.

Spalio pradžioje tėvas LaVaras pasiėmė jauniausiąjį sūnų LaMelo iš „Chino Hills“ vidurinės, nes nesutiko su trenerio Denniso Latimore'o sprendimais.

Tėvas teigė, kad mokys savo sūnų namuose ir pavers jį „geriausiu visų laikų pasaulio krepšininku“. Iki to epizodo LaMelo vidurinėje mokykloje rinko po 27,5 taško per rungtynes.

Skautų teigimu, LaMelo šiandien vertinamas kaip 2019-ų metų NBA biržos 30-as geriausias krepšininkas ir 5-as geriausias įžaidėjas.

LaMelo, LiAngelo ir LaVaras Ballai

LiAngelo, UCLA universiteto atakuojantis gynėjas, įsivėlė į incidentą Kinijoje, kai svečiuodamasis tolimųjų rytų valstybėje su universiteto komanda buvo pričiuptas vagiliaujantis iš parduotuvės. Griežtomis bausmėmis pagarsėjusioje Kinijoje vidurinysis brolis Ballas galėjo sulaukti ilgalaikio įkalinimo, tačiau sulaukė pagalbos iš aukščiausią statusą turinčio JAV asmens.

Prezidentas Donaldas Trumpas susisiekė su Kinijos teisėsauga ir pareikalavo paleisti jaunąjį Ballą bei kartu į incidentą įsivėlusius jo komandos draugus. LiAngelo grįžus į JAV D. Trumpas sarkastiškai klausė, ar skandalingais pareiškimais pagarsėjęs krepšininkų tėvas LaVaras neturėtų jam padėkoti už šį veiksmą, tačiau Ballų šeimos galva nesutiko išreikšti viešą padėką ir nacionaliniame JAV televizijos eteryje ragino neteisti „tik vieną klaidą gyvenime“ padariusio jo sūnaus.

LaVaras Ballas ir jo sūnus LiAngelo

Nepraėjus nė mėnesiui UCLA suspendavo LiAngelo ir kitus parduotuvėje apsivogusius jo komandos draugus neribotam laikui, tačiau įsižeidęs LaVaras nusprendė atsiimti savo sūnų iš garsaus universiteto ir pats paruošti jį NBA naujokų biržai.

Daugumos NBA skautų teigimu, LiAngelo, skirtingai nei jaunasis LaMelo ar „Lakers“ gretose žaidžiantis Lonzo, nėra toks talentingas, kad išgirstų savo pavardę tarp šešiasdešimties kitais metais į stipriausią pasaulio krepšinio lygą kviečiamų naujokų.

Potencialiai į Prienus persikelsiantis 19-os metų krepšininkas tėvo sprendimu nebaigs sezono kelią į NBA Zachui LaVine'ui, Kevinui Love'ui bei Russellui Westbrookui atvėrusiame UCLA universitete.

Įdomu, kad LaVaras Ballas (tėvas) „Instagram“ paskyroje turi 992 tūkstančius sekėjų, LiAngelo – 1,9 milijono, LaMelo – 3,1 milijono, o Lonzo (vyriausias, žaidžiantis už „Lakers“) – 3,5 milijono. Prienuose 2011-ų metų duomenimis gyvena kiek mažiau nei 10 tūkstančių žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)