„Iš Klaipėdos išvažiavau su ašaromis akyse. Pasakysiu atvirai: šis sprendimas buvo vienas sunkiausių mano gyvenime“, – „Vakarų ekspresui“ sakė sekmadienį Klaipėdos „Neptūną“ palikęs ir ilgalaikę sutartį su Vilniaus „Lietuvos rytu“ pasirašęs vienas geriausių Lietuvoje rungtyniaujančių įžaidėjų Mindaugas Girdžiūnas.

Kartu su juo iš „Neptūno“ į „Lietuvos rytą“ išvyko ir puolėjas Arnas Butkevičius, šį sezoną itin žibantis ne tik Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate, bet ir FIBA Čempionų lygos turnyre.

Šis dviejų „Neptūno“ lyderių išvykimas buvo tikras netikėtumas ir net savotiškas šokas ne tik Vakarų Lietuvos krepšinio sirgaliams, bet ir klubo treneriams bei komandos draugams.

„Tokia proga nepasinaudoti būtų neprotinga. Pagrindinis išvykimo motyvas ne tai, kad „Neptūno“ klubą kamuoja finansiniai sunkumai, o noras kilti ir tobulėti. Reikia mąstyti ir apie šeimą. Juk man jau greitai bus 29-eri, kiek čia liko žaisti krepšinį. „Lietuvos rytas“ man pasiūlė 2,5 metų, o Arnui – 3,5 metų sutartis. Norisi pakloti gyvenimo pamatus ir pasirūpinti savo šeima. Labai gaila, kad išvykstame tokiomis aplinkybėmis, bet anksčiau ar vėliau tai turėjo įvykti. Noriu padėkoti „Neptūno“ klubui ir Klaipėdos sirgaliams, kad mus visada palaikė ir padėjo tobulėti. Mes gimtosios Klaipėdos tikrai nepamiršime, „Neptūnui“ linkime kuo didžiausios sėkmės ir tęsti pergalių kelią“, – kalbėjo M. Girdžiūnas.

M. Girdžiūnas LKL čempionate vidutiniškai pelnė po 11,7 taško, atliko po 3 rezultatyvius perdavimus ir rinko po 12,2 naudingumo balų.

25-erių metų A. Butkevičius šį sezoną LKL pirmenybėse vidutiniškai pelnė po 10,2 taško, atkovojo po 6,2 kamuolio, atlika po 3,3 rezultatyvaus perdavimo ir rinka po 18,7 naudingumo balo. Arnas yra antras pagal naudingumą visoje Lietuvos krepšinio lygoje.

Vilniaus klubas pirmadienį išplatino vaizdo klipą, kur naujokai atlieka sveikatos patikrą ir prisistato komandos treneriams ir kitiems žaidėjams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)