„Toks sprendimas man buvo netikėtas. Priežastis – prasti komandos rezultatai, – pasakojo latvių žiniasklaidai A. Štalbergas. – Įdomiausia, kad ryte 10.20 val. man paskambino komandos vadovas ir pasakė, kad turiu atvykti į treniruotę, nes esu vyriausiasis treneris. Pravedžiau treniruotę ir po jos buvau atleistas dar kartą“.

Latvių krepšinio specialistas tikino, kad nebuvo jokio oficialaus rašto apie atleidimą – kažko panašaus negavo nei jis pats, nei trenerio agentas.

„Manau, kad ir klubo vadovybė ne visai supranta, kas vyksta. Tarp jų yra komunikacijos stoka. Sėdime namie ir laukiame daugiau naujienų“, – pasakojo A. Štalbergas.

„Klausiu savęs, ar išties priežastis buvo prasti rezultatai (penki pralaimėjimai iš eilės – DELFI). Atsakymas – ne. Atleidimo priežastis – komanda demonstruoja prastą krepšinį. Žinoma, tai subjektyvu. Priklauso, kas jį žiūri. Tačiau jie moka pinigus ir užsako muziką“, – toliau kalbėjo A. Štalbergas.

„Galbūt aš kažko nesuprantu, galbūt tai skiriasi nuo to, kaip aš matau krepšinį. Galvojau, kad žaidžiame gerą krepšinį ir darome viską, kad būtų geras rezultatas. Gaila, kad klubo vadovai galvoja kitaip. Tai jų sprendimas, gerbiu jį“, – mintimis dalijosi latvis.

Komentuodamas pralaimėtų rungtynių seriją treneris prisiėmė kaltę dėl nesėkmės Prienuose, bet siūlė pažvelgti, kokioms komandoms buvo pralaimėta – „Hapoel“, „Neptūnui“, „Žalgiriui“ ir Miuncheno „Bayern“.

Jis atsisakė komentuoti gandus, neva artimas klubo vadovams žmogus gauna per mažai laiko aikštėje.

Paklaustas, ar nekonfliktavo su patyrusiais komandos krepšininkais, A. Štalbergas atsakė neigiamai: „Jokių konfliktų nebuvo, visi kalbėjomės. Jokių problemų bendraujant su žaidėjais nekilo. Ryte treniruotėje niekas nesuprato, kas vyksta. Sekmadienį mane išleidžiant žaidėjai padėkojo už darbą ir linkėjo man sėkmės. Manau, kad visi buvo šokiruoti po pirmadienio rytinės treniruotės“.

A. Štalbergas tikino, kad kol negavo oficialaus rašto apie atleidimą, jis vis dar yra „Lietkabelio“ treneris. „Paprašiau klubo tai padaryti. Agentas sakė, kad turiu ir toliau vadovauti komandai, kol viskas oficialiai neįforminta“, – sakė jis.

Pirmadienį vakare Panevėžio „Lietkabelio“ klubas išplatino pranešimą, kur paneigė Latvijos žiniasklaidoje pasirodžiusius buvusio vyriausiojo trenerio A. Štalbergo pasakytus žodžius.

Sekmadienį vakare latvį klubo direktorius Mantas Ignatavičius informavo, kad jis yra atleistas iš vyr. trenerio posto ir nuo pirmadienio ryto vairą perima ukrainietis Vitalijus Černijus.

A.Štalbergas vis dar turi kontraktą, bet vyksta derybos dėl nutraukimo sąlygų.

„Trenerį informavome, kodėl su juo yra nutraukiamas kontraktas. Komandos žaidimas netenkino jau pastarąjį mėnesį, todėl teko imtis permainų. Patikėkite, kad nėra lengva atsisveikinti su vyr. treneriu, bet su skaudama širdimi buvome priversti tai padaryti. Noriu pabrėžti, kad jis antrą kartą treneriu tikrai netapo“, – sakė „Lietkabelio“ prezidentas Alvydas Bieliauskas.

Anot klubo, pirmadienį ryte „Lietkabelio“ žaidėjai ir treneriai dalyvavo komandos susirinkime, kur buvo aptarta susidariusi situacija ir po pokalbio krepšininkai su fizinio rengimo treneriu Vidmantu Šlapoku patraukė į treniruoklių salę, o tuo metu M. Ignatavičius vedė derybas su A. Štalbergu dėl sutarties nutraukimo.

„Lietkabelio“ laukia Europos taurės rungtynės gruodžio 13-ą dieną išvykoje su Emilijos Redžo „Grissin Bon“ komanda. Tai bus itin svarbi dvikova dėl galimybės prasibrauti į kitą etapą.

Gruodžio 17-ą dieną Utenoje panevėžiečiai LKL dvikovoje susigrums su „Juventus“ krepšininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)