Kad „Neptūno“ klubas turi rimtų finansinių sunkumų, buvo skelbta dar praėjusios savaitės viduryje.

Tačiau sekmadienio popietę pranešta žinia, kad uostamiestį palieka ir ilgalaikes sutartis su „Lietuvos rytu“ sudaro A. Butkevičius ir M. Girdžiūnas, tapo tikra „bomba“ šalies krepšinio padangėje.

25-erių A. Butkevičius su „Lietuvos rytu“ sudarė 3,5 metų trukmės, o 28-erių M. Girdžiūnas – 2,5 metų trukmės sutartį.

Vėlų sekmadienio vakarą šią informaciją patvirtino ir pats „Neptūno“ klubas, kurio pranešime konstatuojama, kad toks posūkis buvo labai netikėtas.

„Žiniasklaidoje pasirodę pranešimai, kad Klaipėdos „Neptūno“ klubą palieka ir į Vilniaus „Lietuvos rytą“ iškeliauja du ekipos lyderiai – Arnas Butkevičius ir Mindaugas Girdžiūnas yra netikėti, tačiau, deja, teisingi.

Klubas ir kiti komandos draugai apie tai sužinojo tik šįvakar po rungtynių. „Neptūno“ komanda po rungtynių į Prancūziją išvyko jau be šių krepšininkų.

Abu Lietuvos rinktinės nariai su „Lietuvos ryto“ komanda pasirašė ilgalaikes sutartis. A. Butkevičius padėjo parašą ant trejų su puse metų sutarties, o M. Girdžiūno kontraktas galios dvejus su puse metų.

Išsamų pranešimą apie klubo situaciją ir artimiausius planus išplatinsime kitos savaitės pradžioje“, – paskelbė klubas.

Savo ruožtu Klaipėdos klubo treneris K. Maksvytis neslėpė savo nusivylimo dėl susidariusios situacijos.

„No comments“, – feisbuke parašė šį sezoną iš Panevėžio į Klaipėdą sugrįžęs treneris, greta publikavęs ir nuorodą į „Nox“ dainą „Sudužęs laivas“.

Maksvyčio reakcija

Taigi, „Neptūnas“ žaisti FIBA Čempionų lygos turnyro rungtynių su Prancūzijos čempionais Šalono „Elan“ išvyko jau be dviejų buvusių starto penketo žaidėjų.

Nėra garantijų, kad su finansinėmis problemomis susidūręs klubas sugebės išlaikyti ir kitus savo lyderius.

Tinklalapis „BasketNews“ skelbia, kad galimybė už nedidelę išpirką išvykti į kitą klubą numatyta ir kolumbiečio Juano Palacioso sutartyje.

Galima prisiminti, kad ir praėjusio sezono viduryje „Lietuvos rytas“ perviliojo vieną žaidėją iš Klaipėdos klubo gretų. Juo tapo amerikietis Jimmy Baronas, sostinėje rungtyniaujantis iki šiol.

Kad sudėties papildymas jam pačiam buvo netikėtas, neslėpė ir „Lietuvos ryto“ treneris Rimas Kurtinaitis.

„Dar negaliu nieko komentuoti, nes tik viena ausimi apie tai girdėjau. Manau, kad duos naudos, klubas turi ilgalaikę viziją, žiūrime dvejus trejus metus į priekį. Galima pasikviesti legionierių, bet pagrindą turi sudaryti lietuviai. Klubo sprendimas įsigyti šiuos du lietuvius yra labai geras“, – naujienas po pergalės išvykoje prieš Kauno „Žalgirį“ (65:63) komentavo R. Kurtinaitis.

A. Butkevičius šį sezoną LKL čempionate vidutiniškai pelno po 10,2 taško, atkovoja po 6,2 kamuolio, atlieka po 3,3 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 18,7 naudingumo balo. Arnas yra antras pagal naudingumą visoje Lietuvos krepšinio lygoje.

M. Girdžiūnas LKL čempionate vidutiniškai renka po 11,7 taško, atlieka po 3 rezultatyvius perdavimus ir renka po 12,2 naudingumo balų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (154)