A. Butkevičius padėjo parašą ant trejų su puse metų sutarties. M. Girdžiūno kontraktas galios dvejus su puse metų.

„Džiaugiamės, kad Arnas ir Mindaugas pasirinko „Lietuvos ryto“ komandą, nes jie atitinka mūsų tikslus ir viziją. Norime, kad Vilniaus ekipos pagrindą sudarytų Lietuvos krepšininkai, - kalbėjo sutartis su žaidėjais pasirašęs klubo direktorius Darius Gudelis. – Tuo pačiu mes jau pradėjome formuoti kitų metų komandą.

Labai vertiname abiejų žaidėjų meistriškumą, todėl tikimės, kad jie tikrai padės pasiekti daugiau pergalių ir dar labiau sustiprins mūsų organizaciją.”

25 metų A.Butkevičius šį sezoną LKL čempionate vidutiniškai pelno po 10,2 taško, atkovoja po 6,2 kamuolio, atlieka po 3,3 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 18,7 naudingumo balo. Arnas yra antras pagal naudingumą visoje Lietuvos krepšinio lygoje.

28 metų M.Girdžiūnas LKL čempionate vidutiniškai renka po 11,7 taško, atlieka po 3 rezultatyvius perdavimus ir renka po 12,2 naudingumo balų.

Šį sezoną A. Butkevičius ir M. Girdžiūnas žaidė Klaipėdos „Neptūno” komandoje ir buvo jos lyderiai.

„Lietkabelis“ atsisveikino su A. Štalbergu

Panevėžio „Lietkabelio“ klubas skiriasi su nuo sezono pradžios vyriausiuoju treneriu dirbusiu 33-ejų Artūru Štalbergu.

„Dėkojame Artūrui už darbą, bet pastaruoju metu komanda demonstravo prastą žaidimą ir nusprendėme imtis permainų. Štalbergas yra jaunas specialistas ir jam dar viskas prieš akis, o mes ieškosime naujo stratego. Ačiū jam už darbą ir sėkmės“, – sakė „Lietkabelio“ direktorius Mantas Ignatavičius.

„Lietkabelio“ vairą perima Vitalijus Černijus, o jam talkins Gintaras Kadžiulis. Klubas pradėjo naujo vyriausiojo trenerio paieškas.

Ukrainietis 13 metų profesionaliai žaidė gimtosios šalies lygoje, o savo trenerio karjerą pradėjo dirbdamas Rimanto Endrijaičio asistentu. 2007 metais V.Černijus trumpam tapo Ukrainos rinktinės asistentu, vėliau vadovavo šalies 16-mečių rinktinei.

2009 metais strategas tapo Kijevo „BC Kyiv“ vyr. treneriu, o 2010 m. buvo paskirtas jauniausiu visų laikų Ukrainos vyrų rinktinės vyr. treneriu. Vėliau specialistas dirbo Kijevo „Budivelnik“ trenerio asistentu.

A.Štalbergo vadovaujamas „Lietkabelis“ sezoną pradėjo sėkmingai – Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe–LKL“) su 10 pergalių ir 4 pralaimėjimais užima trečiąją poziciją, o Europos taurės B grupėje su 3 pergalėmis ir 4 nesėkmėmis žengia ketvirtoje vietoje.

Vis dėlto pastaruoju metu „Lietkabelis“ atsidūrė duobėje – patirti penki pralaimėjimai iš eilės, įskaitant ir nesėkmę šeštadienį Prienuose 74:88 prieš „Vytautą“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (230)