Tiesa, šio penktadienio NKL mūšyje su „Telšiais“ naujokas Jonavos klubiu padėti dar negali: D. Redikas jose negalės pasirodyti dėl dalyvavimo teismo posėdyje.

Krepšininkas sportuoti Nerijaus Zabarausko treniruojamoje Jonavos komandoje pradėjo šią savaitę ir dalyvavo pratybose pirmadienį, antradienį bei trečiadienį.

NKL kovos krepšininkui nebūtų naujiena: 2015 m. sezono pradžioje atstovavo Šakių „Vyčiui“, kuriam tuo metu kaip tik vadovavo N. Zabarauskas.

NKL pirmenybėse krepšininkas žaidė puikiai – pelnydavo po 21,1 tašką, atkovodavo po 4,4 kamuolio, atlikdavo po 3,1 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 23,1 naudingumo balą. 2015 m. gruodį D. Redikas persikėlė į Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipą.

LKL čempionate sekėsi kukliau – jis vidutiniškai pelnydavo po 4,3 taško. Sezono pabaigoje krepšininkas pateko į skandalingą istoriją: jis buvo apkaltintas pavogęs pinigus iš komandos taupyklės, kuri buvo pildoma žaidėjams prametus baudos metimus ir gavus technines pražangas.

Po Lietuvos krepšinio lygos atlikto tyrimo, kurio metu buvo nustatyta, jog krepšininkas pažeidė 2015–2016 metų žaidėjo/trenerio deklaracijos principus apie teisingą ir atsakingą žaidimą Lietuvos krepšinio lygos organizuojamose varžybose, D. Redikas buvo diskvalifikuotas vieneriems metams.

Tuomet gynėjas pasuko į Graikijos antrosios lygos „Arkadikos“ ekipa, kurioje žaidė visą praėjusį sezoną ir vidutiniškai rinko po 16,5 taško, 4,2 atkovoto kamuolio ir 4,2 rezultatyvaus perdavimo.

Praėjusią vasarą buvo paskelbta apie Graikijos antrosios lygos Larisos „Ermis“ komandos ir D. Rediko sutartį šiam sezonui, tačiau dėl teismų krepšininkas negalėjo išvykti iš Lietuvos ir buvo priverstas atsisveikinti su ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)