Tą patvirtino pats Alytaus klubas savo „Facebook“ paskyroje.

Praėjusį sezoną D. Šalenga pradėjo taip pat gerokai įsibėgėjus LKL kovoms, kai po Naujųjų metų papildė Utenos „Juventus“ ekipą.

LKL pirmenybėse krepšininkas vidutiniškai rinko po 8,2 taško, atkovojo po 2,8 kamuolio ir atliko po 1,5 rezultatyvaus perdavimo.

2003-iųjų Europos čempionas taps vyriausiu LKL krepšininku.

Jis LKL lygoje debiutavo dar prieš 19 metų. Tuomet varėniškis apsivilko Vilniaus „Sakalų“ marškinėlius. Europos čempionas per karjerą LKL lygoje atstovavo penkiems aukščiausios lygos klubams.

„Šalengos paslaptis yra paprasta – geri genai, kūno priežiūra ir didelis noras“, – apie Šalengos ilgaamžiškumą praėjusiame sezone kalbėjo Antanas Sireika.

D. Šalenga užima antrą vietą lygos istorijoje pagal pataikytus tritaškius, trečią vietą pagal pelnytus taškus, perimtus kamuolius, sužaistus mačus ir sužaistas minutes ir dešimtą vietą pagal rezultatyvius perdavimus. Be to, veteranas yra antras vyriausias žaidėjas LKL istorijoje. Jį lenkia tik Rolandas Skaisgirys, kuris žengė į aikštelę ir paskutinį mačą sužaidė būdamas 40-ties metų, 9 mėnesių ir 1 dienos.

Tiesa, vargu ar D. Šalengai pavyks prisikapstyti iki pirmosios. Ilgiausiai LKL istorijoje rungtyniavo 42-ejų karjerą baigęs Algimantas Pavilonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)