Pirmasis Eurolygos rungtynių kėlinys „Žalgiriui“ nieko gero nežadėjo (kauniečiai atsiliko 10:20), tačiau antrajame Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai perėmė iniciatyvą, o trečiajame pradėjo triuškinti tituluotus oponentus ir įgijo net 17 taškų persvarą (64:47 po 30 min.).

Nors paskutiniame kėlinyje Nikos Pappo tritaškių įkvėpti svečiai ir pakilo į šturmą, „Žalgiris“ sugebėjo atsilaikyti ir išplėšė pergalę 80:74.

„Išskyrus pirmąjį kėlinį ir pabudimą paskutiniame ketvirtyje, Xavi Pascualio auklėtiniai pademonstravo turintys daug problemų“, – konstatuoja portalas sport24.gr. – Nors pabaigoje „Panathinaikos“ ir priartėjo, Šarūno Jasikevičiaus komanda parodė turinti stiprią psichologiją ir atsilaikė.“

Graikų portalas „Žalgirio“ komandoje išskiria net tris naudingiausius rungtynių žaidėjus – MVP. Tai – Edgaras Ulanovas, Paulius Jankūnas ir Kevinas Pangosas.

„Ulanovo indėlis didžiulis – 19 naudingumo balų ir asmeninis atkovotų kamuolių rekordas – 11. Veteranas Jankūnas ir vėl tarė žodį pakilęs nuo suolo, o Kevinas Pangosas pelnė 12 taškų ir taip pat pasiekė asmeninį rekordą Eurolygoje pagal rezultatyvius perdavimus – 11. Šie žmonės buvo pagrindiniai „Žalgirio“ varikliai“, – vardijo sport24.gr.

„Aš nežinau, kas nutiko. Trečiame kėlinyje žaidėme visiškai be energijos, nesugebėjome atkovoti kamuolių.

Jau ne pirmas kartas, kai susidūrę su varžovų agresyvumu po lenta mes pasimetame. Turime daryti išvadas“, – vienai Graikijos radijo stočių po rungtynių teigė buvęs žalgirietis, o dabar „Panathinaikos“ žaidžiantis Ioannis Vougioukas.

SDNA.gr portalas konstatuoja, kad pralaimėta kova po lenta (33/38) ir buvo viena pagrindinių „Panathinaikos“ nesėkmės priežasčių.

„Išskyrus pirmą kėlinį „Panathinaikos“ toli gražu nepaliko tokio įspūdžio, kokiu džiugino pastarosiomis savaitėmis. Nusileista pagal atkovotus kamuolius, mačo viduryje prarastas kovingumas. Taip, pabaigoje „Panathinaikos“ susiėmė, tačiau to nebepakako, o lemiamu momentu pro šalį skriejo ir baudos (svečiai baudas metė tik 56,7 proc. Taiklumu – 17/30, – red. Past.), – rašo SDNA. gr.

Portalo žurnalistai „Žalgirio“ gretose išskyrė solidų K. Pangoso ir P. Jankūno pasirodymą.

„Pangosas darė viską, ko aikštėje iš jo tikėjosi Jasikevičius. Nors dvitaškių jam pataikyti ir nesisekė (1/8), jis buvo tas žmogus, kuris palaikė „degimą“ visų rungtynių metu, šaltakraujiškai atakavo iš toli.

Iki pat rungtynių pradžios „Panathinaikos“ nežinojo, ar galės žaisti Jankūnas, tačiau pakilęs nuo suolo veteranas pademonstravo visą savo potencialą – 17 taškų per 20 minučių ir svarbiausi taiklūs metimai atsakingu momentu“, – konstatuoa SDNA.gr.

„Žalgiriui“ padėjo ir fantastiška atmosfera Kauno arenoje“, – priduria graikai.

Po šio mačo „Žalgirį“ (6/5) nuo „Panathinaikos“ (7/4) teskiria viena pergalė. Eurolygos turnyro galutinai susidėlios penktadienio vakarą, po paskutinių savaitės rungtynių, tačiau jau dabar aišku, kad žemiau 8-osios pozicijos „Žalgiris“ po 11-os turų nenukris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)