Graikijos klubo skrydis iš Kijevo į Vilnių vėlavo kiek daugiau nei valanda, bet 23-ejų metų krepšininkas noriai bendravo su jo laukusiais žurnalistais bei patvirtino, kad laukiantis mačas bus ypatingas.

„Grįžtu į Lietuvą laimingas. Jei atvirai, Lietuvoje nepasiilgau nieko. Tik komandos draugų ir šeimos. Nelabai įsivaizduoju, koks bus jausmas žaisti rytoj. Bus įdomu, laukia tikrai ypatingos rungtynės.

Nebus įprasta žaisti prieš „Žalgirio“ sirgalius, bet stengsiuosi nuvyti visas pašalines mintis kuo toliau. Vis tiek atvažiavau žaisti krepšinį, todėl bandysiu kuo mažiau į viską kreipti dėmesį“, – sakė įžaidėjas.

L. Lekavičius atskleidė, jog įsivažiuoti Atėnuose jam buvo nelengva, o situaciją apsunkina vasarą Lietuvos rinktinėje patirta pėdikaulio trauma bei įspūdingą formą demonstruojantis „Panathinaikos“ lyderis Nickas Calathesas.

„Sunku, bet viskas yra normalu. Rungtyniauju kartu su neabejotinai geriausiu Europos įžaidėju šiuo metu. Minučių negaunu tiek, kiek norėčiau, bet visada išeinu į aikštelę pirmoje pusėje, visada gaunu minučių.

Reikia išlikti kantriam ir viskas ateis. Viskas mane tenkina. Nors Eurolygoje laiko gaunu nedaug, Graikijos lygoje žaidžiu daug, žaidžiu gerai, treneris patenkintas. Manau, kad viskas yra gerai.

Mano komanda labai gera. Pradžia buvo sunki, nes ekipa nauja, bet dabar jau įsivažiuojame. Viena mūsų stiprybių yra tai, jog aktyviai keičiamės ginamaisiais. Mes visada rungtynes pradedame asmenine gynyba, bet vėliau pakeičiame ją ir viskas išeina į naudą“, – sakė L. Lekavičius.

Atakų organizatorius pripažįsta, kad laukiamų minučių jis ko gero gaus tik kritus N. Calatheso formai. Atletas džiaugiasi naudingiausiu Eurolygos lapkričio mėnesio žaidėju tapusio bendraklubio pasiekimais, tačiau teigia, jog ką nors išmokti iš jo yra nelengva.

„Tam, kad gaučiau daugiau minučių, turi kristi N. Calatheso forma, nes dabar jis žaidžia įspūdingai. Aš galvoju, kad atsiras ir jam duobelių, galbūt žaisime ir kartu kažkiek minučių. Tiesiog reikia dirbti ir turėti kantrybės.

Esame labai skirtingi. Aišku, labai smagu stebėti jo žaidimą. Stebėti tai, kaip jis geba kontroliuoti komandą, tai tikrai neeilinis talentas. To man reikėtų išmokti labiausiai“, – kalbėjo L .Lekavičius.

Lukas Lekavičius

Buvęs žalgirietis teigia nesigilinęs į tai, kodėl „Panathinaikos“ į rinktines išleido tik vietinius žaidėjus bei susitaiko su tuo, jog graikų nepavyks atpratinti sieti jo su Šarūnu Jasikevičiumi.

„Pradedant krepšiniu, baigiant gyvenimu. Š. Jasikevičius man padėjo labai daug. Graikijoje su juo esu siejamas visada“, – tikino L. Lekavičius, papasakojęs ir apie tai, kaip jam sekėsi priprasti prie naujojo trenerio ir atsigauti po sunkios traumos.

„Priprasti prie Xavi Pascualio žaidimo schemų buvo sudėtinga, ypač pradžioje, nes sezono pradžią praleidau dėl traumos, nesitreniravau su komanda. Treneris puikiai paruošia komandą taktiškai, turime labai daug derinių ir skirtingų sistemų. Buvo sunku, bet truputį įsivažiuojame.

Pats prieš dvi savaites jau nustojau jausti skausmus. Iki tol žaidžiau su skausmais ir tik dabar jau esu 100 procentų pasirengęs“, – sakė sportininkas.

L. Lekavičius šį sezoną Eurolygoje per 10 sužaistų rungtynių ant parketo vidutiniškai praleisdavo po 11,8 minutės, pelnė po 4,4 taško (50 proc. dvitaškiai, 60 proc. tritaškiai, 80 proc. baudos), atkovojo po 1,2 atšokusio kamuolio bei atliko po 1,1 rezultatyvaus perdavimo.

Kauno ir Atėnų ekipos „Žalgirio“ arenoje ginklus surems ketvirtadienį 20 valandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)