Rungtynių pirmoje dalyje nė vienai komandai nepavyko įrodyti savo pranašumo. Aikštėje vyravo klampus, gynyba paremtas, klaidomis ir netaikliais metimais atskiestas krepšinis.

Įpusėjus dvikovai aikštės šeimininkai po Kšištofo Lavrinovičiaus metimo paskutinę sekundę pirmavo minimaliai 34:33.

Atkakli kova taškas į tašką persikėlė ir į trečiąjį kėlinį. Kiek atsipalaidavę krepšininkai pratrūko taikliais tritaškiais.

Tiesa, taikliau šaudė svečiai iš Miuncheno. Tolimos varžovų „bombos“ neleido A. Štalbergo auklėtiniams atsiplėšti daugiau nei 5 taškais.

Paskutiniame ketvirtyje K. Lavrinovičius ir Adas Juškevičius surengė tritaškių lietų (70:66), tačiau „Bayern“ atsakė spurtu 11:0 ir susigrąžino pranašumą 70:77.

Komandos gelbėtojo vaidmens netikėtai ėmėsi Žygimantas Skučas. Po 8 puolėjo taškų iš eilės skirtumas likus žaisti 1 min. 30 sek. buvo vos 3 taškai – 78:81.

Paskutinę minutę komandos pradėjo baudų metimo maratoną ir „Lietkabelio“ krepšininkams pavyko išlyginti rezultatą – 87:87. Tačiau likus žaisti 3 sek. Braydonas Hobbsas pataikė vieną baudos metimą ir to „Bayern“ pergalei užteko.

Ketvirtą pralaimėjimą patyrę A. Štalbergo auklėtiniai kitas rungtynes gruodžio 13-ą dieną žais išvykoje su „Grissin Bon“ ekipa.

Lietkabelis“: Adas Juškevičius 21 (1/1 dvitaškiai, 5/12 tritaškiai, 4/5 baudos), Kšištofas Lavrinovičius 18, Darjušas Lavrinovičius 13, Lorenzo Williamsas 10 (8 rez.p.), Vaidas Čepukaitis ir Žygimantas Skučas (7 atk.k.) po 8, Žanis Peineris 4 (6 atk.k.), Gintaras Leonavičius 3, Simas Jasaitis 2, Gary Taltonas 0.

Bayern“: Milanas Mačvanas 19 (3/3 dvitaškiai, 3/9 tritaškiai, 4/4 baudos), Nihadas Dedovičius 14, Danilo Barthelis 11, Devinas Bookeris ir Maikas Zirbesas po 7.

Vyriausiasis „Lietkabelio“ treneris A. Štalbergas teigė, kad šis pralaimėjimas yra labai skaudus, bet jis didžiuojasi savo žaidėjais.

„Šis pralaimėjimas tikrai labai skaudina. Didžiąją laiko dalį kontroliavome rungtynes. Žaidėme gerai gynyboje, bet dažnai pažeidinėjome taisykles ir varžovai pirmoje dalyje dalį savo taškų surinko baudos metimais. Sakiau žaidėjams, kad didžiuojuosi jais. Didžiuojuosi, kaip mes sugebėjome atsitiesti po pastarųjų nesėkmių. Esu patenkintas jų atsidavimu ir darbu. Svarbiausia dabar judėti į priekį ir nenuleisti galvų. Mums šis laikotarpis nėra lengvas, bet tikiu savo žaidėjais, jog nesėkmės padarys mus stipresniais. Nieko tragiško neįvyko – viskas mūsų rankose“, – kalbėjo latvis.

Tuo tarpu „Bayern“ treniruojantis Aleksandras Džordževičius neliko patenkintas savo žaidėjų pasirodymu: „Žinojome, kad tai bus visiškai kitoks mačas nei buvo Miunchene. „Lietkabelis“ yra gera komanda ir ji buvo pasiruošus šiam mūšiui. Mums tai buvo antra labai ilga kelionė per kelias dienas, todėl neturėjome daug energijos. Vis dėlto susitikimo pabaigoje sugebėjome sužaisti gerai puolime ir gynyboje bei tai leido iškovoti pergalę. Juškevičius ir Lavrinovičius sužaidė puikias rungtynes. Nesu patenkintas savo komandos žaidimu gynyboje.“

Statistika. „Lietkabelis“ – „Bayern“

Dvitaškiai: 18/28 (64,3 proc.) – 21/41 (51,2 proc.)

Tritaškiai: 13/38 (34,2 proc.) – 10/26 (38,5 proc.)

Baudos: 12/14 (75,7 proc.) – 16/22 (72,7 proc.)

Atkovoti kamuoliai: 33 – 29

Rezultatyvūs perdavimai: 22 – 18

Klaidos: 16 – 11

Perimti kamuoliai: 7 – 10

Blokuoti metimai: 2 – 3

Pražangos: 22 – 22

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)