J. Baronas į serbų krepšį įmetė 22 taškus (3/3 dvitaškiai, 5/9 tritaškiai), atkovojo 4 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinkęs 24 naudingumo balus vedė savo klubą į pergalę 93:75. Po mačo amerikietis buvo dėkingas savo bendraklubiams ir džiaugėsi dėl komandos vienybės.

„Taip gerai sužaisti man leido komandos draugai, jų dėka galėjau atlikti metimus būdamas laisvas. Kamuolys judėjo labai gerai ir greitai pasiekdavo mane atsidengusį.

Mūsų šansai patekti į kitą etapą dabar yra labai geri. Žaidžiame tikrai geriau nei anksčiau ir nors yra dalykų, kuriuos dar turime pagerinti, mes siekiame to kartu ir dirbame vieningai“, – sakė J. Baronas.

Sostinės ekipos vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis po mačo su „Partizan“ teigė, kad sezono pradžioje buksavusiam J. Baronui labai padėjo rinktinių pertrauka.

„Baiminomės, kad žaidėjų forma per rinktinių pertrauką gali nusimušti, bet kai kuriems ji išėjo į naudą. Dabar matome visai kitokį J. Barono žaidimą, jis labai padėjo mums šiandien“, – džiaugėsi R. Kurtinaitis.

J. Baronas patvirtino, kad šiuo metu jo sportinė forma yra puiki: „Labai rūpinuosi savo kūnu, atlieku specialius pratimus ir stengiuosi visada suteikti raumenims reikiamo poilsio. Labai noriu būti geriausias, koks tik galiu būti. Dabar esu tam pasiruošęs“.

31-erių krepšininkas atskleidė, kuriuos du žaidimo elementus „Lietuvos rytui“ svarbiausia patobulinti prieš sekmadienį laukiančią akistatą su Kauno „Žalgiriu“. Be to, atletas palinkėjo sėkmės Vilnių palikusiam tautiečiui Robertui Carteriui.

„Turime geriau žaisti gynyboje, negalime daryti tiek daug klaidų. Taip pat turime geriau kovoti dėl atšokusių kamuolių, nes tai yra viena mūsų silpnybių. Privalome po krepšiais būti agresyvesni. Tik taip galėsime mesti iššūkį Kauno komandai.

Roberto išvykimas man buvo staigmena. Jis labai geras vaikis. Mano tėvas pasikvietė jį į savo koledžo komandą, tačiau vietoje to jis pasirinko Džordžijos universitetą. Aš ir mano tėvas ilgai jį pažįstame, jis labai patobulėjo ir subrendo kaip asmenybė. Linkiu jam viso ko geriausio“, – sakė J. Baronas.

Būtent sportininko tėvas Jimas Baronas yra žmogus, kuris motyvavo snaiperį antradienį sužaisti tokias sėkmingas rungtynes. Buvęs NCAA žaidėjas ir ilgametis treneris J. Baronas vyresnysis neseniai atvyko į Lietuvą ir stebėjo pastaruosius du „Lietuvos ryto“ mačus.

„Man labai patinka matyti savo tėvą Vilniuje. Jis nebėra treneris, todėl dabar jis gali atsipalaiduoti ir mėgautis rungtynėmis. Kai buvau jo auklėtinis, jis buvo labai griežtas, o tai padėjo man pasiruošti Europos krepšiniui ir sugebėti padaryti tai, ko treneris iš tavęs prašo.

Mano tėvas buvo įžaidėjas. Įrodinėju, kad įžaidėjo mentalitetą turiu ir aš, nes „Lietuvos ryto“ gretose turiu daugiau žaisti ne atakuojančio gynėjo, bet įžaidėjo pozicijoje. Labai džiaugiuosi dėl to, kad mano tėvas čia. Jo akivaizdoje stengiuosi žaisti kaip įmanoma geriau. Smagu, kad galime tuo džiaugtis kartu“, – sakė „Lietuvos ryto“ lyderis.

Savo sūnumi labai patenkintas buvo ir jo tėvas, kuris NCAA dirbo nuo 1987 iki 2016 metų bei treniravo „Canisius“, „Rhode Island“ ir „St. Bonaventure“ ekipas. 63-ejų amerikietis patvirtino, jog atakų organizatoriaus funkcijas vyresnioji jo atžala atlieka sėkmingai.

„Jis žaidžia vis geriau. Jam reikia ir toliau pasitikėti savimi bei vienyti savo komandą. Jis turi tokį potencialą. Jis gali visus bendraklubius padaryti geresniais. Jimmy vis dar žaidžia geriau atakuojančio gynėjo pozicijoje, bet jis yra komandos žmogus ir tikrai turi įžaidėjo potencialą“, – sakė J. Baronas vyresnysis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)