„Mums labai reikėjo šios pergalės. Dabar turime gerus šansus patekti į kitą etapą. Šiandien kovojome, galbūt ne viskas sekėsi, buvo daug techninio broko. Kaip kažkas yra pasakęs, svarbiau ne žaisti gerai, o laimėti.

Vyrai stengėsi, buvo gera energija ir noras. Pradžia buvo susikausčiusi, bet baigtis mane tenkino. Nenorėčiau kalbėti apie atskirus žaidėjus, žiūrime į visą komandą. Visi atsakome už pergales ir pralaimėjimus.

Reikia toliau dirbti, yra daug dalykų, kuriuos reikia taisyti. Žinoma, jei komandos žaistų taip, kaip nori treneriai, rungtynės baigtųsi 0:0. Gynybos klaidas kompensuojame puolimu, šiandien tas pavyko. Džiugu, kad laimėjome“, – kalbėjo strategas.

R. Kurtinaitis papasakojo, kodėl buvo atsisveikinta su Turkijos klubo dėmesio sulaukusiu aukštaūgiu Robertu Carteriu bei pasidžiaugė Europos taurėje debiutavusiu Deividu Sirvydžiu ir po traumos atsigaunančiu Benu Madgenu.

„Pasitaikė šansas nutraukti sutartį su R. Carteriu. Jo dabar labai norėjo Turkijos komanda, o mums jis galbūt nelabai atitiko reikalavimus gynyboje. Trūko agresyvumo ir kietumo. Mes už dviejų savaičių laukiame Egidijaus Mockevičiaus, kuris užims šią poziciją, todėl mums viskas bus gerai.

Sirvydžiui ši patirtis yra labai svarbi. Jis geras vaikinas, gerai treniruojasi, jei taip dirbs ir toliau, jo ateitis bus gerai. B. Madgenas nėra tokios formos, prie kokios mes esame įpratę, bet jis įmetė svarbų metimą. Beno rankoje plokštelė, ranką skauda, bet jis stengiasi, kaip visi australai. Net nematyti, kad jis traumuotas. Su jo užsispyrimu ir darbu jis greitai prisivys bendraklubius“, – teigė R. Kurtinaitis.

Treneris pareiškė, kad jo auklėtiniams pravers 4 dienos iki principinio mūšio su Kauno „Žalgiriu“, bet išsamiau komentuoti laukiančios akistatos dar nebuvo linkęs. Apie auklėtinių formą kalbėjęs specialistas pastebėjo, jog kai kuriems žaidėjams labai naudinga buvo rinktinių pertrauka.

„Mums nėra laisvų dienų. Laisvą dieną duosime tik trečiadienį, o po to treniruosimės ir ruošimės. Gerai tos 4 dienos, nes kai kurie žaidėjai žaidžia po 30 minučių. Baiminomės, kad galime nusimušti per rinktinių pertrauką, bet dabar matome visai kitokį Jimmy Barono žaidimą, jis labai padėjo mums šiandien.

Su „Žalgiriu“ bus įdomios rungtynės, bet dabar noriu pasidžiaugti pergale prieš „Partizan“ ekipą. Apie „Žalgirį“ pakalbėsime prieš rungtynes surengtoje atviroje treniruotėje“, – sakė R. Kurtinaitis, kurio oponentas Miroslavas Nikoličius didelių vilčių pamatyti Belgrado „Partizan“ kitame Europos taurės etape nebepuoselėja.

„Gerai žaidėme tik pirmoje mačo pusėje. Negalėjome remtis stipriausia sudėtimi, nes turėjome daug problemų dėl traumų. Mūsų pagrindas yra jauni žaidėjai, negaliu jų kaltinti. Jie bus geriau pasiruošę kitam sezonui“, – sakė serbas, kuris mačui registravo, bet į aikštelę neišleido vieno lyderių Nigelo Williamso-Gosso.

Kitas Europos taurės rungtynes „Lietuvos rytas“ gruodžio 12-ąją išvykoje žais su Krasnodaro „Lokomotiv“ komanda, kuriai savo žiūrovų akivaizdoje pralaimėjo 85:93.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)