Pergalės atveju, vilniečiai žengs didelį žingsnį kito etapo link. Su 3 pergalėmis ir 3 pralaimėjimais jie šiuo metu C grupėje užima trečiąją vietą. Būsimieji „Lietuvos ryto“ varžovai kol kas Europos taurėje yra pasiekę tik 1 pergalę ir patyrę 5 nesėkmes bei grupėje yra priešpaskutiniai, penkti.

Vyriausiasis „Lietuvos ryto“ treneris Rimas Kurtinaitis prieš svarbų susitikimą prisiminė, kas labiausiai kišo jo auklėtiniams koją pirmojo rato dvikovoje bei patikino, kad artėjančioms rungtynėms yra ruošiamasi labai rimtai. Strategas pasidžiaugė galimybe remtis visais lyderiais, bet neametė galimybės svarbiame mače suteikti šansų ir jauniesiems klubo žaidėjams.

„Rungtynių svarba labai didelė, nežiūrint į tai, kad mes nugalėjome „Partizan“ išvykoje. Tai yra jauna ir pavojinga komanda, žaidžianti greitai. Jei mums pavyks pristabdyti jų greitus ir ankstyvus puolimus, tada viskas bus gerai. Ruošiamės rimtai, todėl po mačo savaitgalį netgi pakeitėme treniruočių planą, nes norime išsaugoti energiją antradienio rungtynėms. Kovingumo trūkti neturėtų.

Belgrade mes neturėjome visos komandos. Žinoma, tai tik viena iš sunkumų išvykoje priežasčių, bet rungtyniavome be pagrindinio įžaidėjo Chriso Kramerio, o su juo mes esame kitokie – greitesni ir aktyvesni gynyboje. Neturėjome ir Beno Madgeno. Savaitgalį jis grįžo po pusantro mėnesio pertraukos ir dar pasaugojo ranką, bet man patiko, kaip jis žaidė.

Šiuo metu visi žaidėjai yra sveiki. Rotacija priklausys nuo situacijos. Treniruojamės labai gerai, žaidžiame neblogai. Aš tikiu visais žaidėjais, taip pat ir jaunaisiais, visi turi būti pasiruošę žaisti“, – dėstė Kurtinaitis, kuris savaitgalį „Betsafe-LKL“ rungtynėse leido pasireikšti ir neseniai prie komandos treniruočių prisijungusiam septyniolikmečiui Deividui Sirvydžiui.

Savaitgalio akistatoje su Kėdainių „Nevėžiu“ R. Kurtinaitis pasigedo Roko Giedraičio energijos bei teigė, jog Lietuvos rinktinės garbę pasaulio čempionato atrankoje gynęs puolėjas į klubą grįžo praradęs sportinę formą. Vis dėlto pasitikėjimo R. Giedraičiu neprarandantis strategas pabrėžia, jog iš Lietuvos rinktinės narių savaitgalį reikiamo žaidimo nesulaukė ir Panevėžio „Lietkabelio“ treneris Artūras Štalbergas.

„Rinktinės žaidėjų forma skundžiuosi ne aš vienas. Tą patį sakė ir „Lietkabelio“ treneris. Galbūt tik iš Arno Butkevičiaus ir Mindaugo Girdžiūno Klaipėdos „Neptūno“ treneris sulaukė reikalingo žaidimo. Rokui šiuo metu trūksta energijos, net nežinau, kodėl. Rinktinėje jis nežaidė daug.

Rokui nusimušė ritmas, bet aš žinau, ką jis gali. Nepergyvenu dėl jo pataikytų ar nepataikytų metimų, nes tai geras ir taiklus žaidėjas, tačiau man reikia jo agresijos ir kovingumo. Praėjusiame mače Rokas neatkovojo nė vieno kamuolio, o taip dar nėra buvę. Jis protingas vaikis ir su juo viskas bus gerai. Tikiu juo“, – sakė specialistas.

Kalbėdamas apie būsimus varžovus, strategas išskyrė tris ryškius „Partizan“ lyderius bei atskleidė, jog vieną iš jų – Nigelą Williamsą-Gossą – „Lietuvos rytas“ vasarą mėgino prisivilioti į savo gretas. 23-ejų atakų organizatorių šiemet NBA naujokų biržoje pasirinko Jutos „Jazz“, todėl šioje komandoje įsitvirtinti siekęs amerikietis delsė priimti vilniečių pasiūlymą, o nesulaukęs kontrakto NBA, išvyko į Serbiją.

„Belgrado ekipa turi tris gerus metikus – ryškius lyderius. Tai Patrickas Milleris, kuris pats gali įmesti 20 taškų, nes yra labai aktyvus ir individualiai stiprus. Jam padeda Vanja Marinkovičius ir N. Williamsas-Gossas. Tai greiti ir pavojingi žaidėjai. Belgrade su jais pavyko susitvarkyti, tikiuosi, kad tai pavyks padaryti ir namuose.

N. Williamsą-Gossą mes ir patys buvome nusižiūrėję prieš sezoną. Jis yra geras įžaidėjas iš garsaus Gonzagos universiteto. Nigelas neatėjo pas mus, nes iki paskutiniosios akimirkos laukė galimybės patekti į NBA. Vėliau jis nuvyko žaisti į Belgradą ir dabar yra labai rezultatyvus. Kartu su P. Milleriu jis daro daugiausiai problemų visoms komandoms“, – sakė R. Kurtinaitis.

Nigel Williams-Goss

Savaitės pabaigoje „Lietuvos ryto“ laukia dar vienas labai rimtas jėgų išbandymas. Vilniečiai svečiuose surems ginklus su Kauno „Žalgiriu“. Visas Kauno ekipos Eurolygos rungtynes kaip krepšinio mėgėjas stebintis R. Kurtinaitis kol kas yra susikoncentravęs tik į akistatą su „Partizan“, todėl Šarūno Jasikevičiaus kariaunos analizę specialistas šiuo metu yra pamiršęs.

„Žiūriu visas „Žalgirio“ rungtynes Eurolygoje. Man patinka pasižiūrėti, nes mėgstu stebėti krepšinį, bet jų žaidimo dar neanalizuoju. Didžiausios svarbos rungtynės mums yra su „Partizan“, o po jų jau galvosime, ką daryti su Kauno komanda“, – kalbėjo R. Kurtinaitis, kurio vadovaujama komanda pirmąją tarpusavio mūšį su „Žalgiriu“ pralaimėjo 67:70.

„Lietuvos rytas“ antradienį „Siemens“ arenoje su „Partizan“ klubu susitiks 19 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)