Nuo pat pirmųjų rungtynių minučių į priekį pabėgęs „Lietuvos rytas“ po pirmojo kėlinio pirmavo (23:16).

„Lietuvos rytas“ toliau nesunkiai rinko taškus, tačiau svečiai atsakydavo tuo pačiu. Vilniaus klubo treneriai suteikė galimybę pasireikšti ir jaunajam Deividui Sirvydžiui. Martynas Echodas galingu dėjimu sudrebino krepšį, o prieš ilgąją pertrauką sostinės komanda pirmavo 48:34.

Trečiajame ketvirtyje Vilniaus ekipa tęsė sėkmingą žaidimą – taškus rinko Loukas Mavrokefalidis, Margiris Normantas ir traumą išsigydęs Benas Madgenas (75:54).

Paskutiniame kėlinyje komandos baigė tvarkyti formalumus. Į aikštę dar sykį žengęs D. Sirvydis sukėlė griausmingas ovacijas, kai pelnė savo pirmuosius taškus LKL lygoje ir pateko į Vilniaus komandos istoriją.

Gynėjas į trečiąją vietą nustūmė vidurio Valančiūną, kuris savo pirmuosius taškus „Lietuvos ryte“ įmetė būdamas 17 metų, 8 mėnesių ir 13 dienų amžiaus, tuo tarpu D. Sirvydis yra keliais mėnesiais jaunesnis (17 m., 5 mėn., 22 d. amžiaus).

Rungtynės baigėsi jaunojo talento blykstelėjimu ir tritaškiu iš aikštės kampo – 98:70.

„Po pertraukos be rungtynių bijojome, kad galime neturėti žaidybinės energijos, tačiau šiandien viskas buvo neblogai – tiek su energija, tiek su noru ar entuziazmu. Džiaugiuosi, kad galėjo parungtyniauti visi krepšininkai.

D. Sirvydis gerai treniruojasi, jam, aišku, nėra įprasta žaisti su vyrais. Gynėjas turi neblogą ateitį. Džiaugiuosi ir dėl Beno, nes jis ilgai negalėjo žaisti, o šiandien atrodė labai gerai. Snaiperiui teks nemažai rungtyniauti prieš „Partizaną“.

Rokas Giedraitis iki rinktinės rungtynių žaidė labai gerai, tačiau šiandien jis neatkovojo kamuolių. Visgi manau, kad Rokas sugrįš“, – po mačo kalbėjo Rimas Kurtinaitis.

Spalio pabaigoje „Nevėžis“ laimėjo 76:73, tačiau po tų rungtynių Kėdainių komandoje įvyko permainų.

„Nevėžį“ paliko lyderiu tapęs latvis Rihards Kuksiks, šią savaitę per rungtynes su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ nežaidė Malcolmas Grantas – amerikietis pareiškė negavęs atlyginimo ir nežaidė.

Po pergalės „Lietuvos rytas“ savo sąskaitoje turi 9 pergales ir 4 nesėkmes bei užima 4-tą vietą, „Nevėžis“ (3/10) – aštuntas.

„Lietuvos rytas“: Martynas Echodas 17, Benas Magdenas 13, Robertas Carteris 11, Jamesas Baronas 10, Rokas Giedraitis 9, Travis Petersonas 8, Margiris Normantas 8, Christopheris Krameris ir Loukas Mavrokefalidis po 6, Deividas Sirvydis ir Artūras Jomantas po 5 taškus.

„Nevėžis“: Valerij Likhodei 18, Vladyslavas Koreniukas 16, Gabrielius Maldūnas 14, Mauro Veljačičius 8, Gintautas Matulis 5, Justas Tamulis ir Vaidotas Volkus po 3, Jamesas Woodardas 2, Rytis Juknevičius 1 taškas.

LKL turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, taškai):

1.Žalgiris11111
2.Lietkabelis10310
3.Neptūnas10310
4.Lietuvos rytas949
5.Pieno žvaigždės575
6.Dzūkija575
7.Juventus494
8.Nevėžis393
9.Šiauliai3103
10.Vytautas292

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)