Įdiegta unikali sistema

Šiemet buvo paskirtas naujasis SEB BBL vykdantysis direktorius. Juo tapo Mindaugas Balčiūnas iki šiol ėjęs Lietuvos kūno kultūros akademijos sportinių žaidimų katedros lektoriaus pareigas. Šį rudenį M.Balčiūnas ruošiasi apsiginti daktaro laispnį.

Pagrindinės naujovės naujame SEB BBL sezone bus susijusios su informacinėmis technologijomis, kurias tvarko SEB BBL darbuotojai Estijoje ir nugalėtojų išaiskinimo sistema bei preliminarus 2006-2007 metų SEB BBL čempionato modelis.

Planuojama, kad jau nuo lapkričio mėnesio oficialiame lygos tinklapyje krepšinio mėgėjai galės tiesiogiai stebėti rungtynes. Tam buvo panaudota ir šiek tiek pakoreguota unikali estų sukurta programa.

Naudodamiesi ja, krepšinio mėgėjai galės matyti tiesioginį rungtynių rezultatą, sekti krepšininkų statistiką ir netgi matyti, iš kurios aikštelės vietos žaidėjai pelnė taškus arba metė netaikliai. Gruodį planuojamas tiesioginis rungtynių transliavimas ir į mobiliuosius telefonus.

Finaliniame etape – šeši klubai

SEB BBL reguliarujį sezoną vainikuos finalinio šešeto varžybos, kurios balandžio 14-16 dienomis bus surengtos Talino Saku arenoje, talpinančioje 6 000 žiūrovų. Tiesa, varžybų vieta gali būti savaitei nukelta į Vilniaus „Siemens“ areną, jeigu Lietuvos klubai sėkmingai pasirodytų Eurolygoje.

Tinklapiui „BasketNews.lt“ pasidomėjus, kodėl buvo nuspręsta rengti finalinio šešeto varžybas, vietoje įprasto finalinio ketverto, SEB BBL vykdantysis direktorius Mindaugas Balčiūnas atsakė: „Tai nauja renginio forma, kuri, tikimės, garantuos atkaklesnes finalinio šešeto varžybas“.

SEB BBL valdybos pirmininko pavaduotojas Š.Kliokys, nesuprasi juokais, ar iš tiesų, apie naują varžybų sistemą sakė taip: „Tikimybė, kad tarp keturių komandų patektų Estijos klubas yra nedidelė, todėl padidinome finalinio etapo dalyvių skaičių iki 6“.

Finalininkai išsidalys 75 000 eurų

Į jas pateks pirmas šešias vietas turnyrinėje lentelėje po reguliariojo sezono užėmusios komandos. Pirmąją finalinio šešeto varžybų dieną susitiks 4 ir 5 bei 3 ir 6 vietas turnyrinėje lentelėje užėmusios komandos.

Pirmenybių pusfinaliuose reguliaraus sezono nugalėtojas kovos su pirmosios poros laimėtoju, o antrąją vietą turnyrinėje lentelėje iškovojusi ekipa rungtyniaus su antrosios poros laimėtoju.

Laimėjusios komandos kovos dėl SEB BBL taurės ir 30 000 eurų čekio, o pralaimėjusios ekipos žais dėl trečios vietos.

Šiais metais varžybų prizinį fondą sudarys 75 000 eurų, kuriuos išsidalys penkios finalinio šešeto dalyvės.

Jau galvojama apie trečiąjį sezoną

Š.Kliokys užsiminė ir apie 2006-2007 metų sezoną. Jame vietas užsitikrins pirmąsias 11 vietų šiame čempionate užėmusios ekipos. Po vieną vardinį kvietimą savo šalies klubui galės skirti ir trijų valstybių nacionalinės lygos. Planuojama, kad 2006-2007 metų SEB BBL čempionate rungtyniaus 14-16 ekipų.

Vis dėlto, apie 2006-2007 metų sezono sistemą plačiau diskutuojama bus pasibaigus šiam čempionatui. „Nuo jo labai daug kas priklausys“, – pažymėjo Š.Kliokys.

Jis pridūrė, kad šį sezoną SEB BBL žvaigždžių diena vyks naujuose Rygos sporto rūmuose, talpinančiuose 12 000 žiūrovų. Vasarį vyksianti SEB BBL šventė bus vienas pirmųjų Rygos sporto arenos, statomos pasaulio ledo ritulio čempionatui, renginių.