„Žalgiris“ mačo pradžioje nežymiai pirmavo, įpusėjus kėliniui svečiai turėjo 4-ių taškų pranašumą – 13:9.

Tačiau kėlinį sėkmingiau užbaigė žalgiriečiai, kurie po pirmųjų 10 minučių pirmavo 24:13.

Šarūnas Jasikevičius pasitelkė ilgą atsarginių suolelį ir gana dažnai keitė ekipos sudėtį, prasidėjus antram ketvirčiui „Žalgirio“ gretose žaidimo skonio buvo ragavę 10 krepšininkų.

Antroje kėlinio pradžioje šeimininkai nebeleido tolti žalgiriečiams, bet ir patys arčiau nei per devynis taškus nepriartėjo.

Sužaidus 6 min. „Pieno žvaigždės“ skirtumą sumažino iki 7-ių taškų – 24:31. Laimėta atkarpa 6:0 vėl atitolino „Žalgirį“ – 24:37.

Antrą ketvirtį svečiai laimėjo 15:13 ir po dviejų ketvirčių pirmavo 26:39.

Po pertraukos galingas „Žalgirio“ puolimas gana sparčiai naikino net ir nedidelę šio mačo intrigą: trečio kėlinio antroje pusėje svečiai nutolo – 57:36.

Šarūnas Jasikevičius gana santūriai reaguodavo į savo auklėtinių pramestus metimus, kurie siekė kokybės savo žaidime. Š. Jasikevičius po pramesto Dee Bosto metimo tik atlaidžiai nusišypsojo neseniai gandrų aplankytam krepšininkui.

Mačo išvakarėse Kauno „Žalgirio“ legionierius sulaukė puikios naujienos – gimė sūnus, kuriam buvo duotas Isaiah vardas.

Prieš lemiamą atkarpą „Žalgirio“ pranašumas nekėlė abejonių – 60:39.

Ketvirtame kėlinyje vietos sirgalių džiaugsmui fantastišką ataką surengė „Pieno žvaigždės“: „žemė-oras“ derinį galingu dėjimu į „Žalgirio“ krepšį užbaigė Viačeslavas Bobrovas, o puikų perdavimą per visą aikštę atliko Artūrs Ausėjs.

Mačą užtikrintai laimėjo svečiai iš Kauno – 75:51 (24:13, 15:13, 21:13, 15:12).

Naudingiausiu rungtynių žaidėju tapo karjeros efektyviausias rungtynes sužaidęs Axelis Toupane‘as, pelnęs 17 taškų, atkovojęs 6 kamuolius, atlikęs 2 rezultatyvius perdavimus, perėmė 2 kamuolius, blokavo 1 metimą ir surinko 23 naudingumo balus.

„Niekada nebūna lengva išvykoje, tačiau žaidėme gerai, – po mačo teigė A. Toupane‘as. – Tai buvo gera repeticija prieš rungtynes su Atėnų „Panathinaikos“.

„Žalgiris“ iškovojo 12 pergalę ir su viena nesėkme tvirtai pirmauja LKL čempionate. Pasvalio „Pieno žvaigždės“ patyrė 8 nesėkmę ir užima šeštą vietą (5/8).

Ne kokį mačą sužaidė „Pieno žvaigždžių“ kapitonas Steponas Babrauskas, pataikęs tik vieną tritaškį iš 6-ių – tai visi jo taškai mače su „Žalgiriu“.

„Pieno žvaigždės“: Viačeslavas Bobrovas 13, Martynas Varnas 11, Artūrs Ausėjs 9, Trevonas Hughesas 6, Tomas Lekūnas 4, Steponas Babrauskas ir Julius Kazakauskas po 3, Tomas Galeckas 2, Ignas Fiodorovas (per 2 min.) ir Šarūnas Valunta (per 2 min.) taškų nepelnė

„Žalgiris“: Axelis Toupane‘as 17, Dee Bostas 12, Brandonas Daviesas 11, Kevinas Pangosas 8, Antanas Kavaliauskas 6, Edgaras Ulanovas ir Gytis Masiulis po 5, Vasilije Micičius 4, Paulius Valinskas 3, Martynas Sajus ir Aaronas White'as po 2, Artūras Milaknis (per 14 min.) taškų nepelnė.

Primename, kad šeštadienį ryte buvo išplatintas Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ pranešimas, kuriuo klubas informavo apie pokyčius trenerių štabe: abipusiu susitarimu nutraukė sutartį su vyriausiuoju treneriu Rimantu Grigu. Jį šiose pareigose pakeitė Gediminas Petrauskas.

Pirmame rate „Žalgiris“ namuose pasiekė solidžiausią sezono pergalę – Pasvalio ekipą sutriuškino 106:64.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)