Apie „Nevėžio“ klubo įsipareigojimų nevykdymą prakalbo devyni krepšininkai, Kėdainių komandoje rungtyniavę praėjusį sezoną – Karolis Petrukonis, Ignas Vaitkus, Justas Sinica, Paulius Petrilevičius, Simonas Kymantas, Arminas Kelmelis, Toni Prostranas, Jermaine’as Love’as ir Ivanas Smiljaničius.

Dauguma šių žaidėjų už praėjusį sezoną nėra atgavę 1 mėnesio algos, o kai kurie – ir pusantro mėnesio užmokesčio. Tvirtinama, kad klubo atsotvai ignonruoja tiek žaidėjų, tiek agentų skambučius, o jeigu atsiliepia, sportininkus maitina pažadais.

Anot žaidėjų, Kėdainių klube algos vėluoti pradėjo dar 2016-2017 m. pradžioje, skolos nepadengtos iki šiol.

Teigiama, kad neišmokėti atlyginimai – ne vienintelė bėda. „Nevėžis“ vėluodavo sumokėti ir už butų nuomą, todėl žaidėjams sezono metu teko kelis kartus keisti gyvenamąją vietą. Vėluota atsiskaityti ir su maitinimo įstaigomis.

Pasak žaidėjų, juos supykdė ir tai, kad klubas nuolatos klaidina visuomenę meluodamas žiniasklaidai ir tvirtindamas, kad jokių žymių algų mokėjimo vėlavimų nėra.

„Tiesa tokia, kad sezono metu algos vėluoja po tris mėnesius“, – „BasketNews“ cituoja žaidėjų poziciją..

Primename, kad ankstesniais sezonais „Nevėžio“ pavadinimas buvo minimas sutartų rungtynių skandalo fone, tačiau jokių konkrečių įrodymų dėl užkulisinės trenerių ir žaidėjų veiklos pateikta nebuvo.
Ramūnas Cvirka

Pastarosiomis dienomis klubą sukrėtė dar vienas skandalas. Komandą savavališkai paliko jos lyderis Malcolmas Grantas, netrukus sulaukęs trenerio Ramūno Cvirkos kritikos, užuominų apie susirgimą „žvaigždžių liga“ ir pareiškimo, kad žaidėjas yra gavęs visą atlyginimą.

Visgi amerikietis neliko skolingas ir pareiškė, kad treneris meluoja

„Kodėl reikia meluoti ir teigti, kad „Malcolmas Grantas mano esantis žvaigždė“? Ne, Malcolmas Grantas turi šeimą ir už dyką nežaidžia. „Nevėžis“ nėra profesionalus klubas, elgiasi nesąžiningai ir apkalba kitus. Informuokite žiniasklaidą, kiek laiko vėluojami išmokėti atlyginimai“, – socialiniame tinkle „Twitter“ piktinosi M. Grantas.

Akivaizdu, kad „Nevėžio“ problemos tęsiasi iki šiol.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)