Ketvirtadienį Tel Avive vykusiose 10-o turo rungtynėse Lietuvos čempionai trečiame kėlinyje atsiliko 16 taškų (41:57), tačiau sugebėjo atsitiesti ir sugrąžinti intrigą, kai iki dvikovos pabaigos likus žaisti 5 minutes sumažino skirtumą iki 61:65.

Vis dėlto aikštės šeimininkai išsaugojo pergalę savo rankose ir laimėjo 81:74.

„Įkritome į per didelę duobę. Kažkur vėlavome, daug kamuolių gulėjo ant grindų ir pirmoje rungtynių dalyje juos paėmė „Maccabi“ žaidėjai. Pradėjome užsnūdę, gal paveikti atmosferos arenoje“, – apie rungtynes kalbėjo Š. Jasikevičius.

Treneris baksnojo pirštu ir į pataikymo procentą – iki trečiojo kėlinio pabaigos buvo pataikytas vos vienas tritaškis. „Žinojome, kad susikursime progų metimams, bet čia svarbu juos pataikyti. Mes nepataikėme. Nenoriu vėl akcentuoti pataikymo, bet pataikyti reikia“, – akcentavo jis.

Įdomu, kad žalgiriečiai metė vos 9 baudos metimus (pataikė 7), o „Macabi“ – 31 (pataikė 21). Ši statistikos grafa gerokai papiktino „Žalgirio“ strategą.

„Jei Aaronas White'as penkis kartus eina dėti kamuolio į krepšį ir nė karto neišprovokuoja pražangos, tai mums rodoma nepagarba. Iš teisėjų šiandien pagarbos negavome. Nesiruošiu meluoti, geriau kentėsiu dėl teisėjų, bet reikia sakyti taip, kaip yra“, – skaudulį atvėrė Šaras.

„Esame komanda, kuri daugiau veržėsi, ėjo dėti iš viršaus. Suprantu, kad kai kurie buvo geri „stogai“, bet tikrai ne visi. Baudų metimų skirtumas tikrai per didelis“, – pabrėžė jis.

„Žalgirio“ treneris teigė būtinai žiūrės vaizdo įrašą ir analizuos rungtynes: „Neturiu problemų prisiimti atsakomybės, jei esu neteisus dėl tų teisėjų sprendimų. Tai puiki pamoka mums. Stengsimės eiti toliau. Gaila, nes galvojome, kad esame stipresni už šią komandą“.

Vos 4 minutes sužaidęs Paulius Jankūnas dėl kulno skausmų sėdo ant atsarginių žaidėjų suolo ir vėl aikštėje pasirodė prieš didžiąją pertrauką.

„Pirmiausiai sutriko rotacija. Pauliaus žaidimas penktuoju numeriu buvo didelė plano dalis ir aišku ji nepavyko. Tai nėra pasiaiškinimas, stengėmės išlikti rungtynėse, – kalbėjo treneris. – Pirmąsias 20 minučių žaidėme per minkštai, nepasisekė, nes nepataikėme. Pradėjome žaisti kiečiau ir pataikyti – sugrįžome. Tai augimo skausmai ir žaisti tokioje atmosferoje gera pamoka mums“.

Kitas Eurolygos rungtynes „Žalgiris“ žais gruodžio 7-ą dieną Kaune su Atėnų „Panathinaikos“ komanda. Pastarosios marškinėlius vilki žaliai baltų auklėtinis Lukas Lekavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)