Trečiadienį į Izraelį atskridę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ruošiasi dvikovai su itin pavojingu varžovu. Apie tai su „Žalgiris TV“ laidų rubrika #DėmesysEurolygai bendravo treneris-skautas Evaldas Beržininkaitis ir puolėjas Edgaras Ulanovas.

„Išskyrėme dvi pagrindines „Maccabi“ stiprybes. Tai – greitasis puolimas, kurio pagalba Izraelio klubas pelno daug taškų bei kiekvieną varžovų klaidą paverčia lengvais taškais. Kitas dalykas – atkovoti kamuoliai puolime. „Maccabi“ susikuria tikrai daug antrųjų šansų, ši ekipa pirmauja Eurolygoje pagal atkovotus kamuolius ir tai turėsime pristabdyti“, – varžovų žaidimo ypatumus įvardino E. Beržininkaitis.

E. Beržininkaičiui antrino ir žalgirietis E.Ulanovas, po praėjusios savaitės dvikovos Kaune su Stambulo „Anadolu Efes“ ekipa tapęs naudingiausiu Eurolygos savaitės žaidėju.

„Mūsų laukia labai pavojingas varžovas, juolab, kad žaisime jų arenoje, kur atmosfera – viena geriausių Europoje. Kitas dalykas – jie yra pralaimėję dukart iš trijų pastarųjų rungtynių ir nemažais skirtumais. Visos komandos, nežaidžiančios gerai, nori padaryti išvadas. „Maccabi“ norės reabilituotis namuose. Turime daryti kuo mažiau klaidų ir neleisti jiems bėgti į greitą puolimą prie šios publikos. Jeigu jiems leisime pelnyti lengvų taškų, bus daug problemų“, – teigė E. Ulanovas, praėjusią savaitę sužaidęs geriausias asmenines karjeros rungtynes Eurolygoje – į Stambulo „Anadolu Efes“ krepšį puolėjas sumetė 22 taškus ir surinko 32 naudingumo balus.

Tel Avivo klubo puolimą į priekį tempia amerikiečiai – Pierre‘as Jacksonas pelno vidutiniškai po 14,6 taško, Deshaunas Thomasas prideda po 12,4, Norris Cole‘as – po 11. E. Beržininkaičio teigimu, „Maccabi“ komandoje netrūksta žaidėjų, galinčių, esant situacijai, imtis iniciatyvos.

„Puolime daugiau ar mažiau improvizacijos galimybių turi gynėjai, ypatingai P .Jacksonas, kuris dažniausiai būna su kamuoliu. Logiška, kad jis improvizuoja. Kitas krepšininkas – D. Thomasas žaidžia bene geriausią savo sezoną bei gali iš bet kurių situacijų nutraukti derinį bei sužaisti vienas prieš vieną“, – kalbėjo „Žalgirio“ klubo treneris-skautas.

Praėjusiame sezone žalgiriečiai nutraukė per dvylika metų ištįsusią pralaimėjimų seriją „Maccabi“ klubui žaidžiant Izraelyje. Kovo mėnesį Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai nugalėjo šeimininkus 93:77. Tąsyk rungtynėse savo karjeros rezultatyvumo rekordą pasiekęs E. Ulanovas (20 taškų) Tel Avivo areną prisimina ne vien dėl šios saldžios pergalės.

„Ši arena man labai smagi. Teko ir su „Žalgiriu“, ir su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine čia rungtyniauti. Čia mums gerai sekėsi. Be to, arenoje – geri sirgaliai, o ir miestas geras. Aišku, esame čia ir laimėję, ir pralaimėję. Kaip bebūtų, stengsimės, kad praėjusio sezono metu iškovota pergalė šiąnakt būtų pakartota“, – tvirtino E. Ulanovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)