„Lenkijos komanda yra išties pavojinga. Akcentai – gynyba ir koncentracija. Jie ketverius metus išlaikė savo žaidimo braižą, manau, kad tikrai bus stipresni varžovai nei Kosovos krepšininkai. Man asmeniškai debiutas rinktinėje pavyko, emocijos teigiamos, laimėjome gana užtikrintai, tokia patirtis – neįkainojama. Smagu, bet svarbu nesustoti ir žengti dar vieną žingsnį į priekį“, - rungtynių su Lenkija išvakarėse kalbėjo Lietuvos rinktinės žaidėjas Vaidas Čepukaitis.

Jis tikisi Klaipėdoje jau solidesnio ir Lietuvos rinktinės žaidimo.

„Kosove viskas susidėjo – startinis jaudulys, treniravomės vos penkias dienas, buvo daug komandinio broko. Tikimės, kad Klaipėdoje jau demonstruosime kokybiškesnį krepšinį. Jei bus koncentracija – viskas bus gerai“, – sakė krepšininkas.

Nors lenkai penktadienį gana sunkiai po permainingos kovos 70:60 įveikė vengrus, tačiau, anot Lietuvos rinktinės aukštaūgio, tai nieko nereiškia.

„Norint iškovoti pergalę, reikės juodo darbo gynyboje ir šimtaprocentinio atsidavimo“, - pabrėžė V. Čepukaitis.

Tikisi sirgalių paramos

Tiek jis, tiek Lietuvos rinktinės vyr. treneris Dainius Adomaitis tikisi, kad šeštuoju žaidėju, padėsiančiu grumtis dėl pergalės, taps mūsų šalies krepšinio sirgaliai. Jie pripažino, kad Klaipėdos krepšinio publika – išties išskirtinė ir tiesiog gerąją prasme patrakusi.

Neatmetama tikimybė, kad Klaipėdoje visu ryškumu gali žibėti Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai - Mindaugas Girdžiūnas, Renaldas Seibutis ir Arnas Butkevičius.

Taip pat rinktinės marškinėlius vilki dar du klaipėdiečiai, šį sezoną rungtyniaujantys Ispanijoje. Tai – Deividas Gailius (Burgoso „San Pablo Burgos“ klubas) ir Eimantas Bendžius (Santjago de Kompostelos „Monbus Obradoiro“ ekipa).

Rugpjūčio patirtis

Tai, kad negalima nuvertinti lenkų, jau parodė šių metų rugpjūčio pradžia, kai „Švyturio“ arenoje prieš Europos čempionatą Lietuvos rinktinė pirmose tarptautinio turnyro „Kidy Tour Cup“ rungtynėse Klaipėdoje vos ne vos iš balos išlipo sausa – tik minimalia persvara 59:58 įveikė Lenkijos nacionalinę rinktinę.

Dabartinėje Lietuvos rinktinėje iš tuomet taškus pelniusių žaidėjų yra likę tik du krepšininkai – Eimantas Bendžius ir Deividas Gailius.

Tuomet Klaipėdoje iš Lenkijos ekipos išsiskyrė Damianas Kuligas, pelnęs 14 taškų, Mateuszas Ponitka surinko 12, A. J. Slaughteris - 10, Adamas Hrycaniukas - 8, Adamas Waczynskis ir Tomaszas Gielo – po 4, Aaronas Celas, Łukaszas Koszarekas ir Karolis Gruszeckis – po 2.

Nors dabartinėje Lietuvos rinktinėje nėra būrio pajėgių krepšininkų, visgi Lietuvos rinktinės vyr. treneris D. Adomaitis ne kartą pabrėžė: „Man labai nepatiko, jog eskaluojama, kad tai yra antra ar trečia Lietuvos rinktinė. Ne, tai yra geriausi žaidėjai, kurie šiandien žaidžia geriausią krepšinį. Aš, kaip treneris, pasitikiu jais ir pasitikėkime mes visi“.

Atranką į 2019 metų pasaulio krepšinio čempionatą su lietuviais, lenkais ir Kosovo atstovais taip pat varžosi Vengrijos rinktinė. Su šios šalies atstovais Lietuvos rinktinė susikaus kitų metų vasario 23 dieną taip pat Klaipėdoje, „Švyturio“ arenoje. Dvikova su Kosovo ekipa vyks vėl Klaipėdoje vasario 26 dieną. Į kitą čempionato etapą pateks po tris geriausias grupės komandas.

Lietuvos krepšinio rinktinės sudėtis: Renaldas Seibutis, Arnas Butkevičius, Mindaugas Girdžiūnas (visi – Klaipėdos „Neptūnas“), Vaidas Čepukaitis, Kšyštofas Lavrinovičius, Adas Juškevičius (visi - Panevėžio „Lietkabelis“), Rokas Giedraitis (Vilniaus „Lietuvos rytas“), Laurynas Birutis („Šiauliai“), Šarūnas Vasiliauskas (Trabzono „Trabzonspor“, Turkija), Evaldas Kairys („Demir Insaat Buyukcekmece“, Turkija), Deividas Gailius (Burgoso „San Pablo Burgos“, Ispanija), Eimantas Bendžius (Santjago de Kompostelos „Monbus Obradoiro“), Arnoldas Kulboka (Kapo d’Orlando „Betaland“, Italija), Gediminas Orelikas (Venecijos „Umana Reyer“).

Lietuvos krepšinio rinktinės tvarkaraštis pasaulio čempionato atrankoje
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)