Dar iki ilgosios pertraukos 20 taškų pelnęs ir taip karjeros rekordą pakartojęs E. Ulanovas iš viso įmetė 22 taškus (5/5 dvitaškiai, 2/4 tritaškiai), atkovojo 7 kamuolius bei surinko net 32 naudingumo balus. Po mačo puolėjas žurnalistams teigė, jog varžovams padvigubinus prieš jį gynybą, puikiai į rungtynes įsijungę kiti aukštaūgiai nusipelno ne ką mažesnių pagyrų.

„Man neblogai sekėsi prieš lėtesnius varžovus žaidžiant ketvirtojoje pozicijoje, gerai pradžia pavyko. Bet žinote, rungtynės trunka 40 minučių. Nereiškia, kad gerai pradėjęs žaisiu taip iki galo. Tam ir yra komanda, visi kiti gerai prisijungė, Paulius Jankūnas ir Brandonas Daviesas labai gerai žaidė antroje mačo pusėje. Tai komandos darbas, komandos nuopelnas.

Man labai gerai buvo žaisti penkete su Pauliumi. Paulius gerai pataiko iš toli, o tarp mūsų didelis tarpusavio supratimas. Mes tai puikiai išnaudojome, kiek jie ėjo ant manęs ir dvigubino gynybą, tiek aš stengiausi rasti Paulių“, – kalbėjo 25-erių krepšininkas, kuris neseniai buvo susižeidęs, tačiau dabar skausmais nebesiskundžia bei džiaugiasi komandos kovingumu.

„Pastarosiomis dienomis jaučiuosi gerai. Nėra kuo skųstis. Smagu, kad pagerinau karjeros naudingumo rekordą, bet galima dar geriau. Smagu, kad laimėjome. Smagu, kad man sekėsi. Pastaruoju metu buksavo mano žaidimas, nebuvau patenkintas tiek prieš bendraklubius, tiek prieš save, norėjau žaisti geriau. Žinoma, nuopuolių neišvengsi, iš jų reikia mokytis.

Pastarieji susitikimai namuose buvo apgailėtini, bet žaidėme su stipriomis komandomis. Šią savaitę pasiruošėme gerai, žinojome varžovų silpnas vietas. Svarbiausia, kad 40 minučių mes kovojome.

Mes labai akcentavome kovą dėl atšokusių kamuolių. Žinojome, kad jie žaidžia nemažą rungtynių dalį dideliu penketu, turi taškų darytojų, kurie žaidžia laukinį krepšinį: gauna – meta, tų kamuolių jie taip nemažai ir susirenka, nes kamuoliai atšoka toli. Akcentavome, kad atsitverti ir nusiimti kamuolius turi visi, puikų darbą atliko ir aukštaūgiai, ir gynėjai“, – kalbėjo E. Ulanovas.

Karjeros naudingumo rekordą pagerino ir P. Valinskas, kuris per 17 minučių pelnė 8 taškus (1/1 dvitaškiai, 1/3 tritaškiai, 3/3 baudos), atkovojo 3 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko 14 naudingumo balų. Kaip ir E. Ulanovas, įžaidėjas teigė, kad pasitempti privertė noras atsitiesti savų sirgalių akivaizdoje, kuriems Eurolygos pergalės nebuvo pavykę padovanoti nuo pirmojo turo.

„Norėjome reabilituotis prieš savo sirgalius, nes pastaruosius mačus namuose sužaidėme prastai. Jautėmės skolingi sirgaliams. Buvome užsivedę, raginome vieni kitus, išvengėme klaidų, todėl sugebėjome ištraukti rungtynes.

Stengėmės laikytis žaidimo plano, žaisti agresyviai ir išvengti psichologinių klaidų. Tai pavyko padaryti, klydome mažai. Treneris turi savo žaidimo planą, turi savo minčių ir idėjų. Šiandien jis prisitaikė prie varžovų, o mes tiesiog vykdėme jo nurodymus ir laimėjome“, – sakė P. Valinskas.

Atakų organizatorius puikiai pavadavo buksavusius pagrindinius „Žalgirio“ gynėjus. Vasilije Micičius prametė visus 5 savo metimus ir surinko -6 naudingumo balus, Dee Bostas pelnė 3 taškus ir surinko 4 naudingumo balus, o pirmoje susitikimo pusėje traumą patyręs Artūras Milaknis sužaidė vos 6 minutes, per kurias prametė abu savo metimus.

„Kai kažkam nesiseka, pasitempti turi kiti. Stengiausi išėjęs į aikštelę žaisti agresyviai ir įnešti nuo suolo trūkstamos energijos. Antroje rungtynių pusėje man pavyko tai padaryti“, – sakė P. Valinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)