Neeilinis Eurolygos turas, pirmą kartą sutampantis su inauguracinėmis pasaulio krepšinio čempionato atrankos varžybomis, ketvirtadienį prasidėjo Kaune.

Dėl Eurolygos ir Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) nesutarimų ir nesuderinto kalendoriaus „Žalgiris“, kaip ir dauguma prestižinės lygos klubų, neišleido savo žaidėjų į nacionalines rinktines.

Tuo metu „Anadolu Efes“ ekipa rungtyniavo be epizodinius vaidmenis klube atliekančių Dogušo Balbay ir Birkano Batuko, kurie prisidėjo prie Turkijos rinktinės.

Iš nesėkmių liūno pastaruoju metu pradėję bristi svečiai legionierių šešėlyje dažniausiai liekančių turkų neturėjo pasigesti. O „Žalgirio“ gretose pirmuoju smuiku griežė praėjusio Europos čempionato dalyvis E. Ulanovas.

25-erių krepšininkas per du kėlinius pakartojo savo rezultatyvumo Eurolygoje rekordą – 20 taškų. Jei ne du paskutinėmis atakos sekundėmis pro šoną mesti priverstiniai tritaškiai, jo pataikymas būtų buvęs idealus. Maža to, E. Ulanovas per 15 žaidimo minučių atkovojo 6 kamuolius ir iš viso surinko 27 naudingumo balus.

Per pertrauką rūbinėje pylos gavę Velimiro Perasovičiaus auklėtiniai ėmė daug atidžiau prižiūrėti lietuvį. Antroje rungtynių dalyje jis pridūrė tik 2 taškus, tačiau ir to pakako asmeniniam karjeros pasiekimui.

E. Ulanovas taip pat pagerino savo naudingumo rekordą – 32 balai.

Po pertraukos „Žalgirio“ gretose puolimo lyderio vaidmenį iš E. Ulanovo perėmė dėjimais varžovų krepšį laužęs Brandonas Daviesas, iš viso surinkęs 12 taškų.

Brandon Davies from @bczalgiris with authority 😤#7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/zPFdTtS1PA
— EuroLeague (@EuroLeague) November 23, 2017

Kaip įprasta solidžiai prie pergalės prisidėjo Paulius Jankūnas, kurio kraityje – 17 taškų ir 6 atkovoti kamuoliai.

Naudingiausiai per savo dar trumpą karjerą Eurolygoje pasirodė ir atsarginis įžaidėjas Paulius Valinskas (14 balų), pelnęs 8 taškus ir atlikęs 6 rezultatyvius perdavimus.

Daugiau rūpesčių šeimininkai turėjo ne puldami, o gindamiesi, mat po košmariškos sezono pradžios atsigaunantis „Anadolu Efes“ klubas į Kauną taip pat atvyko ne pėsčias.

Didžiąją akistatos dalį kautynės vyko taškas į tašką. Nedidelę iniciatyvą turėję kauniečiai atitrūko paskutiniame kėlinyje, kuriam įpusėjus susikrovė rekordinę 12 taškų persvarą (78:66). Svečiai iš Turkijos rankų nenuleido ir likus žaisti pusantros minutės priartėjo vieno metimo atstumu – 86:83.

Tačiau Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai padarė viską, kad dvi nesėkmes iš eilės regėjusią savo publiką pradžiugintų pergale.

Tiesa, ji turėjo savo kainą: antrame kėlinyje nugarą susižeidė ir daugiau į aikštę nebegrįžo gynėjas Artūras Milaknis. Ant parketo pranyko ir Vasilije Micičius, per 15 min. nepelnęs nė taško (0/5 dvit.).

Tuo metu puolėjas Axelis Toupane'as, kurio galimybėmis žaisti prieš rungtynes „Žalgirio“ trenerių štabas viešai abejojo, vos antrą kartą šiame sezone pasirodė starto penkete ir pelnė 9 taškus.

🔥 @bczalgiris on the fastbreak 🔥@1DBost to Aaron White for the slam! #7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/0B8e3tC8Oh
— EuroLeague (@EuroLeague) November 23, 2017

Į Kauną kartu su „Anadolu Efes“ grįžo du buvę žalgiriečiai: puolėjas iš Australijos Brockas Motumas, žaidęs Lietuvoje du pastaruosius sezonus, ir „centras“ iš Serbijos Vladimiras Štimacas, atstovavęs „Žalgiriui“ 2006-2007 metais.

Australas pelnė 11 taškų ir atkovojo 6 kamuolius, serbas pridėjo 8 taškus ir tiek pat sugriebtų atšokusių kamuolių (iš jų net 5 – puolime).

Stambulo klubo gretose taip pat debiutavo sunkią traumą neseniai išsigydęs ir tik šią savaitę iš Milano „AX Armani“ (Italija) stovyklos atvykęs Zoranas Dragičius. Slovėnas žaidė 16 min. ir surinko 4 taškus.

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 22 (32 min., 5/5 dvit., 2/4 trit., 6/6 baud., 7 atk. kam., 4 rez. perd., 32 naud. bal.), Paulius Jankūnas 17 (7/10 dvit., 6 atk. kam.), Brandonas Daviesas 12 (5/7 dvit.), Kevinas Pangosas 10 (7 rez. perd.), Axelis Toupane'as 9 (6 atk. kam.), Aaronas White'as ir Paulius Valinskas (6 rez. perd.) – po 8, Dee Bostas 3, Antanas Kavaliauskas 2.

„Anadolu Efes“: Bryantas Dunstonas 17 (8/11 dvit., 5 bl.), Joshas Adamsas 15, Ricky Ledo 13, Krunoslavas Simonas 12, Brockas Motumas 11, Vladimiras Štimacas 8, Zoranas Dragičius 4, Errickas McCollumas 3.

Statistika („Žalgiris“ – „Anadolu Efes“):

Dvitaškiai: 25/45 (56 proc.) – 19/39 (49 proc.)

Tritaškiai: 8/20 (40 proc.) – 8/23 (35 proc.)

Baudų metimai: 17/18 (94 proc.) – 21/27 (78 proc.)

Atkovoti kamuoliai: 40 – 29

Rezultatyvūs perdavimai: 25 – 18

Perimti kamuoliai: 3 – 6

Klaidos: 10 – 8

Blokai: 3 – 6

Prasidėjus devintam turui Lietuvos čempionai Eurolygoje užima aštuntą vietą (5 pergalės/4 pralaimėjimai). „Anadolu Efes“ krepšininkai žengia priešpaskutiniai 15-i (2/7).

Sezoną Stambulo ekipa pradėjo penkiais pralaimėjimais iš eilės, bet tuomet nukovė „Barcelona“ (Ispanija) ir Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis). Praėjusiame ture turkai namuose per plauką nusileido Atėnų „Panathinaikos“ 81:82.

Savo ruožtu, „Žalgiris“ prieš savaitę patyrė pirmą nesėkmę po dviejų paeiliui pelnytų pergalių. Kauniečiai savoje aikštėje 77:97 neprilygo Vitorijos „Baskonia“ (Ispanija) ekipai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (146)