1992-aisiais iškilusio milžiniško stadiono Atlantoje nebeliko.

Legendinio pastato miesto valdžia nusprendė atsisakyti patvirtinus planą, kad Džordžijos valstijos sotinėje bus pastatytas naujas ir modernus „Mercedes-Benz“ stadionas.

Jis buvo užbaigtas ir atidarytas šių metų rugpjūčio pabaigoje, o prabėgus dviems mėnesiams greta stūksojęs „Georgia Dome“ pastatas sunaikintas į pagalbą pasitelkus sprogstamuosius užtaisus, nepažeidžiant aplinkinių pastatų.

JAV virusiniu tapo vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip autobusas sutrukdo sėkmingai nufilmuoti stadiono sprogdinimo procesą iš pačios patogiausios pozicijos.

Naujasis „Mercedes-Benz“ stadionas Atlantoje per amerikietiško futbolo rungtynes talpina 71 tūkst. žiūrovų, tačiau vietos gali būti išplėstos iki 83 tūkst. „Europietiško“ futbolo rungtynių metu jame telpa 42 tūkst. žmonių.

Naujojo stadiono statybos kainavo 1,6 mlrd. JAV dolerių.

Jau tik vaizdo įrašų ir nuotraukų archyvuose išlikusiame „Georgia Dome“ stadione vykdavo amerikietiško futbolo, futbolo, krepšinio varžybos.

Multifuknciniame pastate namų rungtynes žaidė „Atlanta Falcons“ amerikietiško futbolo komanda, čia viešėdavo JAV futbolo rinktinė.

Rungtynių metu stadione galėdavo tilpti per 70 tūkst. žiūrovų.

Čia būdavo rengiamos ir krepšinio varžybos. 2002, 2007 ir 2013 m. dengtame pastate surengti NCAA finalo ketverto turnyrai, o 1996-aisiais „Georgia Dome“ priėmė ir olimpinio krepšinio turnyro varžybas.

Šiame pastate Šarūno Marčiulionio, Arvydo Sabonio ir Artūro Karnišovo vedama Lietuvos rinktinė iškovojo savo antrąją olimpinę bronzą, mažajame finale 80:74 nugalėjusi Australiją.

Sunaikinant stadioną sunaudota per 2 tūkst. kilogramų sprogmenų. Nors sprogdinimo procesas pavyko sėkmingai, aplinkiniai gyventojai skundžiasi po sunaikinimo pakilusiais ir kvėpuoti trukdančiais dulkių debesimis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)