„Baskonia“ amerikietis Jordanas McRae bei prancūzas Rodrigue‘as Beaubois patikino, jog prieš „Žalgirį“ rungtyniauti yra sudėtinga, nes ši komanda savo silpnybes kompensuoja kovingumu ir komandiniu žaidimu.

„Kauno komanda turi mažus ginklus, kurių dėka šį sezoną ji startavo taip gerai. Žalgiriečiai žaidžia labai komandiškai, kiekvienas iš jų gali pelnyti taškus ir iš toliau, ir arčiau krepšio. Be to, „Žalgiris“ turi daug gynėjų, kurių dėka kamuolys labai greitai juda aikštelėje. Prieš tokią komandą gintis yra sunku“, – sakė J. McRae.

„Jie puikiai žaidžia kartu ir kovoja iki galo. Jie turi silpnybių, tačiau šios silpnybės pridengiamos kovingumu ir sustyguotu komandiniu žaidimu“, – teigė rezultatyviausiai nugalėtojų gretose pasirodęs R. Beaubois, pelnęs 19 taškų.

Tuo metu kitas buvęs NBA krepšininkas Marcelinho Huertas pabrėžė, jog prie „Žalgirio“ sėkmės itin prasideda vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius. Simpatijas strategui atskleidė ir 14 taškų surinkęs J. Grangeris.

Šarūnas Jasikevičius

„Kaunas turi labai solidžią komandą – gerai veikiantį veteranų ir jaunų žaidėjų mišinį. Bene didžiausia stiprybė – labai protingas treneris, kuris pats labai ilgai žaidė aukštame lygyje ir supranta žaidimą. Š. Jasikevičius sunkiai dirba dėl savo komandos sėkmės“, – kalbėjo M. Huertas.

„Šiame turnyre žaisti sunku, tačiau „Žalgirio“ sunkumai nepalaužia. Man patinka ši komanda, patinka jos treneris ir taip, kaip jis vadovauja žaidimui. Tikiuosi, jog pamatysime „Žalgirį“ atkrintamosiose varžybose“, – sakė J. Grangeris, pridūręs, jog pergalę svečiams ketvirtadienį iškovoti leido savo pranašumų išnaudojimas greitajame puolime.

Kalbėdami apie žalgiriečius, „Baskonia“ krepšininkai išskyrė lengvojo krašto puolėjo pozicijos žaidėjus. M. Huertas norėtų žaisti kartu su Edgaru Ulanovu, J. McRae – su Axeliu Toupane‘u, o J. Grangeris mano, jog „Žalgiriui“ trūksta tokio puolėjo kaip Tornike Šengelija, kuris Kaune surinko 19 taškų.

„E. Ulanovas yra labai daug žadantis žaidėjas, kuris ateityje turėtų tapti vienu Lietuvos rinktinės lyderių. Jis labai patobulėjo ir tapo „Žalgiriui“ labai svarbiu žaidėju, būtų įdomu kada nors žaisti kartu su juo“, – kalbėjo M. Huertas, be kurio E. Ulanovo progresą pastebėjo ir R. Beaubois.

„Kauniečiai turi solidžią komandą, o geriausiai iš visų pažįstu A. Toupane‘ą. Esu žaidęs su Axeliu praeityje, jis puikus atletas, todėl mielai pasikviesčiau jį į Vitoriją“, – sakė 2016 metų NBA čempionas J. McRae.

Tornikė Šengelija

„Mes turime daug pajėgių žaidėjų, o kiekvienas iš jų būtų labai naudingas „Žalgiriui“. Labiausiai lietuviams praverstų toks vyrukas kaip T. Šengelija, kuris yra vienas geriausių savo pozicijos žaidėjų Europoje“, – pareiškė J. Grangeris.

„Baskonia“ atstovai teigė tikintys „Žalgirio“ galimybėmis patekti į Eurolygos atkrintamąsias varžybas, o pagrindinius faktorius, galinčius leisti tai pasiekti įvardino šiemet iš Los Andželo „Lakers“ į Ispaniją sugrįžęs brazilas M. Huertas.

„Kai žaidi tokiuose turnyruose, kuriuose dalyvauja ir labai turtingos komandos, kartais negali įsigyti žaidėjų, kuriuos įsigyti gali kitos ekipos. Kartais tai yra komandos silpnybė, tačiau galiausiai viskas sprendžiasi aikštelėje, kur kovoja penki krepšininkai prieš penkis kitus krepšininkus.

„Žalgiris“ visada žaidžia garbingai, jie visada priverčia prakaituoti vyrukus, uždirbančius daugiau pinigų. Žalgiriečiams nerūpi varžovų pavardės ir atlyginimai, jie atsidavę bei žaidžia už Lietuvą ir už žaliuosius marškinėlius“, – kalbėjo 34-erių brazilas.

Kitas rungtynes Eurolygoje keturias pergales ir keturis pralaimėjimus savo sąskaitoje turintis „Žalgiris“ lapkričio 23 dieną, ketvirtadienį, namuose žais su Stambulo „Anadolu Efes“ klubu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)