Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai svečiuose 70:66 (14:16, 18:13, 19:20, 19:17) palaužė Panevėžio „Lietkabelį“ (10-2). Antrą kartą šį sezoną panevėžiečius įveikusi Kauno ekipa pasiekė devintąją pergalę paeiliui ir tapo vienvalde pirmenybių lydere.

Nugalėtojai šiame mače vertėsi be Axelio Toupane'o, kuris pasitempė sėdmens raumenį.

Paskutiniuosius rungtynių taškus likus žaisti kiek mažiau nei dvi minutes baudų metimais pelnė Artūras Milaknis, padvigubinęs svečių persvarą 70:66. Tuomet Žanis Peineris ir Vasilije Micičius prametė po tritaškį, o dar vieną svarbų metimą Ž. Peineris prametė jau likus žaisti tik pusę minutės.

Per likusį laiką panevėžiečiai elgėsi neįprastai – tarsi susitaikę su pralaimėjimu jie nepažeidė taisyklių ir leido varžovams kontroliuoti kamuolį 24 sekundes. Negana to, po netikslios kauniečių atakos šeimininkai vos sugebėjo atkovoti kamuolį ir net nebespėjo surengti savo atsakymo.

Šeimininkai sėkmingiau pradėjo susitikimą ir pirmosiomis minutėmis atitrūko 8:2. Mobilesniu penketu žaisti pradėjusi Kauno ekipa perėmė iniciatyvą antrajame ketvirtyje, kai po spurto 9:0 pirmą kartą išsiveržė į priekį 23:18.

Prieš pat ilgąją pertrauką 6 taškus iš eilės pelnęs Žygimantas Skučas išlygino rezultatą 27:27. Teisėjų sprendimais nepatenkintas Šarūnas Jasikevičius tada užsidirbo techninę pražangą, bet jo auklėtiniai po Artūro Milaknio tritaškio paskutinę kėlinio sekundę vėl buvo priekyje – 32:29.

Po ilgosios pertraukos solidžiau pradėjo žaisti Vaidas Čepukaitis, o jam talkino ir prabilęs Adas Juškevičius, po kurio dviejų tritaškių Panevėžio ekipa išsiveržė į priekį 42:38. Visgi tuomet „Žalgiris“ spurtavo 10:0 bei susigrąžino pranašumą 48:42.

Po dviejų Ž. Peinerio tolimų metimų panevėžiečiai lemiamo ketvirčio pradžioje išlygino rezultatą 55:55. Tada iniciatyvos ėmėsi Kauno klubo kapitonas Paulius Jankūnas, kuris pelnė 5 taškus iš eilės – 60:55.

Likus žaisti 4 minutes žalgiriečiai atitrūko jau 66:58, bet šeimininkai ir vėl rado savyje jėgų kovoti iki galo. Ž. Peinerio dėka „Lietkabelis“ likus žaisti 2 minutes vėl turėjo tik 2 taškų deficitą (66:68), tačiau to paties latvio lemiami metimai paskutiniosiomis sekundėmis jau skriejo pro šalį.

„Lietkabelis“: Žanis Peineris 17, Adas Juškevičius 16, Vaidas Čepukaitis 8, Žygimantas Skučas ir Darjušas Lavrinovičius po 6.

„Žalgiris“: Paulius Jankūnas 17, Vasilije Micičius 10, Dee Bostas 8, Kevinas Pangosas ir Artūras Milaknis po 7.

Pirmajame rate „Žalgiris“ namuose „Lietkabelį“ pranoko 92:80.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (164)