Iš viso šiose rungtynės „Baskonia“ ekipa pataikė 17 iš 29 (58 proc.) tritaškių metimų. Tai – tik dviem mažiau nei Eurolygos rekordas (19), nuo 2012-ųjų priklausantis Sienos „Montepashci“ klubui.

Vien per pirmąją mačo pusę, po kurios pirmavo 54:32, svečiai buvo realizavę 10 iš 15 tritaškių.

Žalgiriečiai savo ruožtu per visą mačą pataikė 5 iš 12 savo tolimų metimų. Vienas „Baskonia“ snaiperis Rodrigue Baubois iš toli šaudė sėkmingiau, nei „Žalgiris“ – 6 iš 8 tritaškių.

„Labai įspūdingas varžovų pasirodymas. Pirmoje mačo pusėje mes negalėjome jų pasivyti, nieko negalėjome padaryti ir visur klydome. Noriu padėkoti sirgaliams, kurie mus ragino, norėjo, kad kabintumėmės, bet iki trečio kėlinio vidurio mums nesisekė. Tenka dar kartą pasakyti, kad nesame per 48 valadas pasirengę sužaisti dvejų puikių rungtynių“, – po mačo spaudos konferencijoje kalbėjo Š. Jasikevičius.

Anot jo, sėkmingai pasirengti rungtynėms po antradieno pergalės Malagoje komandai nepavyko, o varžovai savo tolimais metimais tiesiog gniuždė jo auklėtinius.

„Trūko kietumo, trūko to, ką buvome suplanavę. Nepadėjo ir tai, kad už kiekvieną mažiausią tavo klaidelę gynyboje varžovas nubausdavo taikliu metimu. Tai kerta per galvą, ir mes nebuvome tam pasirengę.

Visur vėlavome, o tai reiškia, kad nepasiruošėme rungtynėms, kas yra ir mano klaida. Antroje pusėje pradėjome remtis žaidėjais, kurie žino sistemą, kurie žino kaip kovoti. Šitame lygyje reikia „luptis“, bet mes tai pradėjome daryti tik trečiame kėlinyje. Krepšinis tokiu atveju yra antraeilis dalykas – pradžioje reikia išeiti ir palikti širdį, o tik po to galime kalbėti apie taktikas“, – kalbėjo Šaras.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje po Aarono White'o tritaškio žalgiriečiams pavyko apkarpyti varžovų persvarą iki 7 taškų (64:71), tačiau spurtą organizavę krepšininkai akivaizdžiai pavargo, ką pripažino ir pats Šaras. Tuo pasinaudoję varžovai tolimomis bombomis netrukus ir vėl susigrąžino triuškinamą pranašumą.

„Po pertraukos kažkokiu būdu stabilizavome klaidų skaičių. Buvo žaidžiama ties pražangos riba, buvome sugrįžę į rungtynes, bet kai kurie krepšininkai žaidė virš savo galimybių ribos. Reikėjo rizikuoti, bet jie pervargo“, – pripažino Š. Jasikevičius. – Situacija tokia, kad dabar tik 6-7 krepšininkai kokybiškai žino sistemą. Jie gali žaisti blogai, bet jie žino, ką jie daro aikšėje. Jie eina teisinga kryptimi ir taiko ne kažkokias savas idėjas arba tai, kas atmintyje liko iš ankstesnių komandų“.

Šį kartą visiškai „tuščias“ buvo kanadietis Kevinas Pangosas. Dar antradienį Malagoje pelnęs 21 tašką, šį sykį snaiperis į krepšį nepataikė nė sykio (0/6 dvitaškių). Tai pirmas kartas šį sezoną, kai K. Pangosas rungtynes baigia nesurinkęs nė taško.

Tačiau būtent jam Š. Jasikevičius jokių priekaištų neturėjo.

„K. Pangosas žaidė aktyviai, agresyviai veržėsi, nors kai kur ir klydo. Tačiau aš mačiau, kokias jis dideles pastangas dėjo, norėdamas atsigauti po mačo Malagoje. Nesužaidė, tai nesužaidė – būna, juk tai žmogiška“, – pažymėjo jis.

Nė taško nepelnė ir dar vienas žalgiriečių gynėjas Dee Bostas, tačiau jis žaidė vos 3 min.

„Aš jo nekaltinu, nes jis vis dar nėra pasiruošęs žaisti tokiame lygoje, prieš tokias agresyvias komandas. Per tas dvi savaites, kai jis pasveiko po traumos, dėl įtempto grafiko tiesiog nebuvo laiko treniruotis. Jam gabūt reikia laiko, reikia persilaužti ir įeiti į tą ritmą. Aš pats kol kas gilinuosi į rungytnes ir laiko įvedinėti D. Boostą į sistemą neturiu“, – teigė Š. Jasikevičius, aikštėje net 16 min. patikėjęs jaunajam snaiperiui P. Valinskui, kurio pasirodymu liko patenkintas.

Vitorijos komandos lyderis, gruzinas Tornikė Šengelija Europos čempionate į neviltį varė Lietuvos rinktinę, o šį kartą nepasigailėjo ir žalgiriečių – atseikėjo 19 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir surinko 26 naudingumo balus. Paklaustas, kodėl nepavyko susitvarkyti su gruzinu, Šaras šyptelėjo.

„Šengelija yra labai geras žaidėjas. Nenoriu skaičiuoti, bet jo kontrakte yra daug nulių prirašyta. Ir jų jų už nieką nerašo. Kiek skaičiau gandų vasarą, atrodo, kad jo norėjo visos Eurolygos komandos. Ir mes gynyboje akivaizdžiai nesusitvarkėme. Pridarėme klaidų, todėl ir turime tokį rezultatą“, – konstatavo jis.

Savo ruožtu Vitorijos ekipos strategas Pedro Martinezas po susitikimo neslėpė pasitenkinimo rezultatu ir itin kokybišku savo komandos žaidimu.

„Mes labai patenkinti savo žaidimu. Ypač pirmoje pusėje demonstravome aukštą klasę, tiek puolime, tiek gynyboje. Atrodė, kad rungtynės jau baigtos, tačiau trečiajam kėliniui įpusėjus šeimininkai pakeitė gynybą ir kuriam laikui sugebėjo išmušti mus iš vėžių. Visgi paskutiniame kėlinyje mes žaidėme gudriau, priėmėme teisingesnius sprendimus ir laimėjome labai svarbų mačą“, – teigė P. Martinezas, kuris po nesėkmingo „Baskonios“ sezono starto poste pakeitė atsistatydinusį Pablo Prigionį.

Primename, kad prieš šias rungtynes baskai namuose 105:75 sutriuškino Madrido „Real“, o „Žalgiris“ išvykoje 85:83 per pratęsimą palaužė „Unicaja“ ekipą.

Kitas Eurolygos rungtynes „Žalgiris“ po savaitės ir vėl žais namuose. Į Kauną lapkričio 23 d. atvyks Stambulo „Anadolu Efes“ ekipa, praėjusį sezoną pralenkusi žalgiriečius lenktynėse dėl vietos Eurolygos atkrintamosiose varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)