Rungtynes tolimu metimu su pražanga atidarė Laronas Dendy – 4:0. Sužaidus 3 minutes, varžovai surengė sėkmingas atakas ir rezultatas buvo lygus – 8:8. Netrukus tolimą metimą smeigė Jonte Flowersas ir „Juventus“ kiek atitrūko – 13:8.

Sužaidus kiek daugiau nei 5 minutes, varžovams pavyko sėkmingai sužaisti puolime ir uteniškių pranašumas ištirpo iki minimalaus (17:16), tačiau į tai dviem tolimais metimais vėl atsakė J. Flowersas – 23:18. Rungtynės ir toliau vyko itin rezultatyviai, tačiau „Juventus“ pavyko išlaikyti persvarą ir po pirmojo ketvirčio būti priekyje – 29:26.

Antrasis kėlinys prasidėjo nesportine L. Dendy pražanga, tačiau abu varžovų baudų metimai skriejo pro šalį, o ataka taip pat nebuvo tiksli. Tuo tarpu kitoje aikštės pusėje uteniškių pranašumą tolimais metimais didino Simas Buterlevičius ir Dovis Bičkauskis – 35:26. Netrukus Karolis Guščikas „Juventus“ persvarą padidino iki dviženklės – 37:26.

Įpusėjus ketvirčiui „EWE Baskets“ puolimas taip pat atsigavo ir uteniškių pranašumas ištirpo per pusę – 37:32. „Juventus“ ir toliau sėkmingai rungtyniavo puolime, o tritaškiai krito vienas po kito bei tai leido padidinti pranašumą – 47:38. Uteniškiams paskutinės atakos surengti nepavyko, o paskutinę sekundė Vokietijos klubo mestas tolimas metimas buvo taiklus. Prieš antrąją mačo dalį „Juventus“ išsaugojo 7 taškų persvarą – 51:44.

Po didžiosios pertraukos aukštesnę pavarą įjungė šeimininkai ir rengė sėkmingas atakas bei sumažino atsilikimą iki 3 taškų – 53:56. Kiek lengviau „Juventus“ atsikvėpti leido Arvydas Šikšnius, kuris pridėjo dar vieną tolimą metimą – 59:53. Trečiajame kėlinyje tolimi metimai pradėjo kristi ir Vokietijos klubui, o tai leido jiems ištirpdyti „Juventus“ persvarą iki 2 taškų (59:61), o netrukus, kėlinio viduryje, rezultatas tapo lygus – 61:61.

„EWE Baskets“ smeigė dar du tolimus metimus ir uteniškiams jau teko vytis varžovus (67:61), tačiau ir toliau komandą į priekį tempė J. Flowersas – 64:67. Itin nesėkmingai susiklostė ketvirčio pabaiga, kuomet varžovai spurtavo 11:3 ir prieš lemiamą kėlinį „Juventus“ slėgė 11 taškų deficitas – 67:78.

Ketvirtajame kėlinyje ir toliau „Juventus“ sunkiai sekėsi atrasti savo žaidimą, o sužaidus 3 minutes atsilikimas vis dar buvo dviženklis – 70:82. Tačiau netrukus ekipą ir vėl į priekį traukė J. Flowersas, smeigęs dar vieną tritaškį (73:82), o L. Dendy pridėjo du baudų metimus – 75:82. Nors „Juventus“ nemažino kovingumo, tačiau tik sumažinus atsilikimą, varžovai vėl atsakydavo tiksliai – 80:93.

Uteniškiai nenuleido rankų iki mačo pabaigos ir laimėję atkarpą 7:0, pjovė varžovų persvarą (95:80) pusiau – 87:95. Nors „Juventus“ dar turėjo galimybių kabintis į pergalę, tačiau laiko nebeužteko ir labiau priartėti nepavyko –95:102.

„Juventus“ gretose įspūdingas rungtynes sužaidė Jonte Flowersas, pelnęs 28 taškus (5/7 dvitaškiai, 6/8 tritaškiai), atkovojęs 10 kamuolių bei surinkęs 37 naudingumo balus. 17 taškų pridėjo Laronas Dendy, 12 – Maksymas Korniienko, 10 – Arvydas Šikšnius, Simas Buterlevičius pelnė 8 taškus (2/3 tritaškiai), Dovis Bičkauskis – 7 (8 rez. perd.), Anthony Irelandas – 6, Mindaugas Kupšas – 5, Karolis Guščikas 2.

„EWE Baskets“ Rickey Pauldingas surinko 34 taškus (40 naud. bal.), Bryonas Allenas pridėjo 28 (29 naud. bal.), po 9 pelnė Rasidas Mahalbasicas ir Philippas Schwethelmas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)