Nors „Baskonia“ prieš savo publiką jau per pirmąjį ketvirtį sumetė 36 taškus ir susikrovė 19 taškų pranašumą, tačiau ir per likusį laiką nė neketino mažinti apsukų.

Štai 64 per pirmuosius du kėlinius į „Karališkojo“ klubo krepšį įmesti taškai – klubo rekordas ir antras geriausias rezultatas Eurolygos istorijoje. Taip pat verta pažymėti, kad 105 taškai – rezultatyviausias šio sezono vienos komandos pasirodymas.

Visgi kelionei į Kauną besirengiantis Pedro Martinezas, kalbėdamas su žurnalistais, pabrėžė, kad tikrojo baskų pajėgumo pagal šį mačą vertinti nereikėtų.

„Šitas laimėjimas mums suteiks pasitikėjimo, tačiau reikia išlikti blaivia galva. Laimėti prieš „Real“ 30-a taškų skirtumu – toks dalykas įprastomis sąlygomis daugiau nenutiks. Reikia būti realistais, todėl žaidėjams skrajoti padebesiais būtų pati didžiausia klaida, – akcentavo 56-erių metų specialistas.

– Nereikia pradėti galvoti, kad toks yra mūsų lygis, nereikia kelti kartelės ir pradėti svaičioti, kad esame kažkokia nereali komanda. Reikia būti savimi. Taip, mums tai buvo išskirtinės rungtynės, tačiau reikia įsisąmoninti, kad tokių dalykų ketvirtadienio rungtynėse su „Žalgiriu“ nebepamatysime.“

Akivaizdu, dviejų iš eilės tobulų mačų „Baskonia“ sužaisti tikrai negali, tačiau verta atkreipti dėmesį, kad iš tiesų šios komandos žaidimo kreivė su kiekvienomis rungtynėmis kyla vis aukštyn.

Sezoną Eurolygoje Vitorijos ekipa pradėjo keturiais pralaimėjimais iš eilės, o po trečiojo iš vyriausiojo trenerio posto pasitraukti nusprendė Pablo Prigioni. Visgi komandos vairą perėmus P. Martinezui baskai jau šventė dvi pergales, o ir Maskvoje prieš „Chimki“ pralaimėjo tik tašku.

Bet kad tai nėra pabaiga, įsitikinęs ir Šarūnas Jasikevičius.

„Manęs tai nestebina, – „Baskonia“ pergalę 30 taškų skirtumu prieš „Real“ vertino Šaras. – Man Pedro Martinezas yra vienas geriausių Europos trenerių, todėl įsivaizduoju, kad rungtynėms su mumis komandą paruoš labai gerai. Rezultatai, kuriuos Pedro pasiekė dirbdamas su kitais klubais, kalba patys už save. Galvoju, kad „Baskonia“ kovos dėl vietos aštuntuke ir antroje sezono pusėje bus puiki komanda.“

Tiek baskai, tiek ir žalgiriečiai į Kauną sugužės puikios nuotaikos. Ir jeigu Vitorijos ekipa pirmame šios savaitės mače tiesiog smaginosi, tai „Žalgiris“ sugebėjo iššvaistyti 20 taškų persvarą ir Malagos „Unicają“ ekipą palaužė tik po pratęsimo, su sirena dvitaškį pataikius Edgarui Ulanovui.

Įdomu, kad ketvirtadienį tarpusavyje susigrums net tik šių mačų nugalėtojai, bet ir pralaimėtojai – „Real“ namuose priims Joano Plazos auklėtinius.

Jeigu pastarasis antradienio vakarą galėjo džiaugtis savo kariaunos kovingumu, tai trečią pralaimėjimą iš eilės patyręs Pablo Laso spaudos konferencijoje negalėjo paaiškinti tokio savo komandos žaidimo priežasties.

„Aš susimoviau. Aš pralaimėjau 30 taškų skirtumu ir esu lygiai taip pat susimovęs kaip ir pralaimėjęs vienu. Skirtumas nepadaro manęs dar labiau susimovusiu, – dėl sutriuškinimo nesikrimsti bandė treneris.

– Mes rungtynes pralaimėjome jau pirmoje rungtynių pusėje. Į aikštę žengė visiškai be energijos, o varžovai žaidė kupini energijos ir pataikė metimus. Mūsų gynyba buvo tragiška, o puolimas – dar tragiškesnis. Sveikinu „Baskonią“ – ji nusipelnė pergalės: susikrovė solidžią persvarą ir sugebėjo kontroliuoti rungtynes, o mes tiesiog neturėjome atsakymų. Mums tai bus pamoka ateičiai.“

Pergalę šventęs „Žalgiris“ (4/3) pagal pergalių ir pralaimėjimų skaičių Eurolygoje sugebėjo pavyti buksuojantį „Real“ (4/3), „Unicaja“ (3/4) vis dar gali pasigirti trejomis, o „Baskonia“ (2/5) – dvejomis laimėtomis rungtynėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)