Bankroto byla Vilniaus krepšinio klubui „Rytas“ buvo iškelta dar vasarą. Į teismą kreipėsi „Sodra“, kuriai asociacija kartu su delspinigiais skolinga 27 tūkst. eurų.

Tačiau išsireikalauti šių pinigų nėra iš ko, mat purtoma tik sena „Lietuvos ryto“ klubo išnara, kuri jau 15 metų nebevykdo veiklos, negauna pajamų ir neturi jokio turto.

Bankrutuojanti asociacija valdė klubą, kuomet šis 1997 metais įsikūrė vietoje legendinės Vilniaus „Statybos“.

2003-iaisiais veikla buvo perkelta į viešąją įstaigą „Krepšinio rytas“, nuo šių metų besivadinančią „KK Statyba“.

Juridinių asmenų keitimas – populiari Lietuvos klubų praktika, kurią buvo pasitelkęs ir Kauno „Žalgiris“, ir Klaipėdos „Neptūnas“, ir Kėdainių „Nevėžis“.

Anot Vilniaus krepšinio klubo „Rytas“ bankrotą administruojančio Daliaus Volskio, tikimybė senos asociacijos skolas permesti jos veiklą pratęsusiai įstaigai – minimali arba nulinė. Ypač prabėgus pusantro dešimtmečio.

„Nebent „Sodra“ pasižiūrėtų labai principingai ir bandytų kelti tyčinio bankroto bylą, kad išsiaiškintų, kas ką padarė arba ko nepadarė. Antraip procesas bus greitas, asociacija tiesiog bus išregistruota“, – Krepšinis.lt sakė D. Volskis.

Pastaraisiais metais valstybės institucijos ėmėsi aktyviau „valyti“ įmonių sąrašus, kuriuose, kaip manoma, yra dešimtys tūkstančių nebeveikiančių juridinių asmenų.

Savo ruožtu, dabartinis „Lietuvos ryto“ klubas turi gerokai rimtesnių rūpesčių nei keliasdešimties tūkstančių eurų skola „Sodrai“. Ekipos direktoriaus Dariaus Gudelio teigimu, įsipareigojimai kreditoriams siekia per 2 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)