Prieš antradienio vakaro rungtynes „Unicaja“ treniruojantį Joaną Plazą pasiekė nemaloni žinia. Dėl peties traumos susitikimą tik iš žiūrovų gretų galės stebėti vienas iš svarbiausių Malagos komandos žaidėjų – serbas Nemanja Nedovičius, šį sezoną Eurolygoje renkantis po 14,2 taško.

Ši netektis – labai skausminga, o atsivėrusią spragą šeimininkų puolime bandys lopyti amerikietis Ray McCallumas, kuriam antradienio vakarą neabejotinai teks kur kas didesnis krūvis nei iki šiol.

„Tai bus sunkus išbandymas šeimininkams – komandai teks įrodyti, kad ji nėra tiesiogiai priklausoma nuo serbo veiksmų, kaip galėjo atrodyti kai kuriuose ankstesniuose mačuose“, – pažymi rungtynes anonsuojantis ispanų portalas „Malaga Hoy“.
Galbūt talento ir stinga, tačiau tik ne charakterio. Jau praėjusį sezoną „Žalgiris“ pasikėsino į ketvirtfinalį, kaip matome, tą patį šį komanda daro ir šiemet. „Žalgiris“ – tai vilkas ėriuko kailyje, sugebantis išgyventi judriame greitkelyje.
„Malaga Hoy“

Tiesa, kol kas nėra aišku, ar pajėgiausios sudėties ant parketo antradienio vakarą išbėgs ir žalgiriečiai. Nugaros skausmus jaučiančio Antano Kavaliausko pasirodymas rungtynėse abejotinas, todėl Šarūnas Jasikevičius į Malagą išsivežė ir šį sezoną Eurolygoje dar nežaidusį Martyną Sajų.

Ir nors lažybų tarpininkų nuomone pastarojo mačo favoritė yra „Unicaja“, „Malaga Hoy“ žurnalistas Jesusas Maria Noguera laikosi kiek kitokios nuomonės.

„Lyginant abiejų komandų žaidimą neapleidžia nuojauta, kad būtent „Žalgiris“ pastaruoju metu yra stabilesnis ir pasirinkęs daugiau naudos duodantį kelią link tikslo. „Jose Maria Martin Carpena“ arena taps liudininke rungtynių, kuriose J. Plazos kariauna atliks autsaiderės vaidmenį, nors prie tokio kostiumo pastaruoju metu puikiai prisitaikė Šarūnas Jasikevičius“, – rašo ispanas.

Anot jo, „Žalgirio“ komanda ne retai pernelyg nuvertinama, nes žvelgiama vien tik į krepšininkų pavardes „ant popieriaus“.

„Tai – labai pavojingas varžovas, ką atspindi ir komandos startas šiame sezone. Iš pirmųjų šešerių rungtynių ketverias „Žalgiris“ žaidė išvykoje ir sugebėjo užkariauti „Palau Blaugrana“ areną Barselonoje bei užtildyti „Mediolanum Forum“ salę Milane. Galbūt talento ir stinga, tačiau tik ne charakterio. Jau praėjusį sezoną „Žalgiris“ pasikėsino į ketvirtfinalį, kaip matome, tą patį šį komanda daro ir šiemet. „Žalgiris“ – tai vilkas ėriuko kailyje, sugebantis išgyventi judriame greitkelyje“, – vaizdingai dėsto ispanas.

„Malaga Hoy“ išskiria du šio sezono „Žalgirio“ lyderius – Keviną Pangosą ir Paulių Jankūną.

„Žalgirio“ ekosistemoje puikiai funkcionuojančiam K. Pangosui treneris Š. Jasikevičius aikštėje suteikia vis daugiau ir daugiau laisvės. Greta kanadiečio vis geriau jaučiasi talentingas Vasilije Micičius, tačiau pagrindinis komandos generolas yra kapitonas – veteranas P. Jankūnas.

Jo pavardė jau pateko į Eurolygos statistikos metraščius ir kuriuose nuolat kyla vis aukščiau, – žalgiriečius giria „Malaga Hoy“. – Jankūnas – taikliausias Eurolygos baudų metikas (96,4 proc.) ir vienintelis, kuris liko „Žalgirio“ sudėtyje nuo J. Plazos vadovavimo komandai laikų. Užnugaryje jis turi talentingo Edgaro Ulanovo palaikymą, fizinės jėgos komandai prideda legionierių – Dee Bosto, Brandono Davieso ir Axelio Toupane'o – palaikymas.“

„Žalgiris“ – pavojingas varžovas, demonstruojantis puikią formą“, – šeimininkus perspėja ir kitas Andalūzijos portalas „La Opinion de Malaga“, po vieną išanalizavęs visus „Žalgirio“ krepšininkus.

Tai padaryti Malagos žurnalistui Emilio Fernandezui padėjo „Lietuvos ryte“ Rimo Kurtinaičio asistentu dirbantis ispanas A. Blanco.

Alberto Blanco (viduryje) "Lietuvos ryto" treniruotėje

Pateikiame A. Blanco parengtus žalgiriečių apibūdinimus, kuriuos ispanas perdavė savo tėvynės žiniasklaidai.

Dee Bostas: sprogstantis
Sprogstantis įžaidėjas, turintis gerai dirbančias kojas. Veržiasi su dideliu greičiu, visuomet pro dešinę. Jo metimas iš statinės padėties yra geras, tačiau judėdamas pataiko prasčiau. Gerai ginasi.

Kevinas Pangosas: pagrindinis herojus
Starto penketo įžaidėjas. Svarbiausias žalgiriečių gynėjų grandies krepšininkas. Drąsiai ir taikliai meta iš trijų taškų zonos, netgi iš dar tolimesnės distancijos, imasi iniciatyvos. Veržiasi tik pro dešinę pusę. Gerai valdo rungtynių tempą. Jeigu aikštėje yra su kitu komandos įžaidėju, rungtyniauja kaip atakuojantis gynėjas.

Axelis Toupane'as: atletas
Atletiškas, gerai fiziškai pasirengęs krepšininkas. Gali žaisti atakuojančio gynėjo ir lengvojo krašto puolėjo pozicijoje. Jo metimas iš trijų taškų zonos šlubuoja. Kur kas pavojingesnis artimesnėse distancijose, jo atletiškumas tiesiog fantastiškas. Kovoja dėl kamuolių, tačiau kartais daro žioplas klaidas.

Paulius Jankunas: klubo simbolis
Vienas svarbiausių klubo žaidėjų. Lietuvos čempionatą pradėjo nestabiliai, tačiau Eurolygoje demonstruoja puikų meistriškumą. „Žalgiris“ daug atakų rengia per šį krepšininką. Kairiarankis, sukasi tik į savo kairę pusę. Gerai stato užtvaras. Gerai atakuoja iš vidutinių nuotolių, maždaug 5 metrų atstumo. Nepaprastai pavojingas.

Martynas Sajus: jaunuolis
Nežais. Jaunas vaikinas, vidurio puolėjas. Praėjusį sezoną jį išsiuntė į Lenkiją, kad įgytų patirties, tačiau kol kas nėra pasirengęs žaisti aukšto lygio krepšinio.

Artūras Milaknis: metikas
Geriausias ir vienintelis tikras metikas Kauno komandoje, tikras tritaškių asas. Pataikymo procentas aukštas, tačiau kartais šlubuoja pasirengimas aukšto lygio rungtynėms.

Vasilije Micičius: fiziškai stiprus
Jaunas įžaidėjas iš Serbijos, gerai pasirengęs fiziškai. Gerai meta iš toli, kai turi laiko pasiruošti. Kaip ir Jankūnas, kur kas geriau žaidžia Eurolygoje nei Lietuvoje.

Aaronas White'as: papildantis žaidėjas
Sunkus krašto puolėjas. Tikslus gynyboje, iš savo grandies – vienas geriausių metikų. Stato užtvaras, bando atsidengti. Turi problemų po lenta žaisdamas vienas prieš vieną.

Antanas Kavaliauskas: kietas
Vidurio puolėjas. Krepšininkas, statantis užtvaras ir vėliau pats užbaigiantis atakas. Įprastai sukasi į dešinę pusę. Žaidžia daug, labai kietai. Nebijo kontakto, nors ir nėra itin aukštas kaip šios pozicijos krepšininkas.

Paulius Valinskas: metikas
Jaunas vaikinas. Vienas iš žaidėjų, naujai papildžiusių komandą prieš sezoną. Nesidalija kamuoliu, vos jį gavęs mėgsta atakuoti. Naujos lietuvių kartos krepšininkas. Gali pelnyti daug taškų per trumpą aikštėje praleistą laiką.

Edgaras Ulanovas: raktinis žaidėjas
Raktinis žaidėjas „Žalgirio“ komandoje. Sunku Europoje atrasti kitą tokį „lengvajį kraštą“, koks yra Edgaras. Labai sunku sustabdyti įsiveržusį po lenta. Geros sportinės formos. Jeigu jis žaidžia gerai, „Žalgiris“ laimi. Turi labai keistą metimą, bet kiekvienais metais gerina pataikymo procentą. Turi specialiai jam parengtų žaidimo sistemų, niekada nesiveržia pro dešinę pusę, visada pro kairę.

„Unicaja“ ir „Žalgirio“ rungtynės antradienį Lietuvos laiku prasidės 21.45 val.

Po šio mačo laiko atsikvėpti žalgiriečiai praktiškai neturės. Jau ketvirtadienį namie jų laukia aštuntojo Eurolygos turo akistata su Vitorijos „Baskonia“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)