Vitorijos „Baskonia“ puolėjas Janis Timma pirmadienį informavo federaciją, kad nepadės Latvijos rinktinei per artimiausias pasaulio čempionato atrankos rungtynes.

„Deja, susiduriame su situacija, kurios neturėtų būti. Turime rinktis darbdavį, kuris garantuoja pajamas, bet ne nacionalinę komandą. Sėkmės Latvijos rinktinei pasaulio čempionato atrankoje, tikiu, kad pavyks, bet šįkart be manęs“, – socialiniame tinkle „Instagram“ rašė J. Timma.

J. Timma praėjusiame Europos krepšinio čempionate buvo vienas rinktinės lyderių, per mačą pelnydavęs po 14,3 taško ir pagal šią statistiką nusileido tik NBA Niujorko „Knicks“ žaidžiančiam Kristapui Porzingiui (23,6 taško per mačą).

Prie treniruočių stovyklos neprisijungs ir Pirėjo „Olympiakos“ atstovaujantis Janis Strelnieks, kuris su kitais ekipos žaidėjais graikais – Vangeliu Mantzariu, Nikola Milutinovu, Kostu Papanikolaou, Ioanniu Papapetrou, Giorgosu Printeziu – išplatino žinutę, kurioje informavo apie sprendimą neprisijungti prie savo šalių rinktinių.

J. Strelnieks „Eurobasket 2017“ metu Latvijos rinktinėje buvo pagrindinis įžaidėjas, per mačą vidutiniškai pelnydavęs po 7,4 taško ir atlikdavęs po 6,6 rezultatyvaus perdavimo.

Latvijos rinktinei trūks NBA žaidžiančių K. Porzingio bei Davio Bertanio (San Antonio „Spurs“), taip pat Milano „AX Armani“ priklausančio Dairio Bertanio.

Latvijos rinktinės treniruočių stovykla prasidės lapkričio 20 dieną.

Kaimyninės šalies nacionalinė komanda pasaulio čempionato atrankoje pateko į B grupę, kurioje taip pat varžysis Ukraina, Švedija ir Turkija. Būtent su šia rinktine Latvija lapkričio 24 d. išvykoje pradės atrankos kovas. Lapkričio 26 d. latviai namuose priims švedus.

Latvijos rinktinei vadovaus po „Eurobasket“ Ainarą Bagatskį pakeitęs Arnis Vecvagaras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)