„Tikėjausi tokių bangų, bet kad jos bus tokios gilios - nesitikėjau. Galvojome, kad turime pranašumą po krepšiu, tačiau rungtynėse varžovės po krepšiu buvo geresnės. Įmetė mums berods 37 taškus iš baudos aikštelės, kas yra labai daug. Sunku pasakyti, ar mums pavyko įvykdyti žaidimo planą, tačiau penkios dienos pasiruošti yra tikrai labai mažai. Krepšinis nebuvo gražus, o laimėjo tas, kad taikliau atakavo ir kovojo. Rungtynes nulėmė mažos smulkmenos, kurios krepšinyje yra labai svarbios“, - spaudos konferencijoje kalbėjo M. Šernius.

„Labai gaila – tiek žmonių atvyko mūsų palaikyti. Pradžioje mus kamavo jaudulys, bet grįžome į rungtynes ir atrodo kontroliavome žaidimą. Turėjome pergalę ir ją atidavėme. Labai gaila. Gynyba buvo pagrindinė pralaimėjimo priežastis, tačiau dar niekas neprasta – iškovoję pergalę Rusijoje situaciją ištaisytume“, – teigė Gintarė Petronytė, kuri šeštadienį surinko 19 taškų ir buvo rezultatyviausia komandos žaidėja.

Aukštaūgė taip pat tikino, kad stigo laiko pasiruošti mačui.

„Šiandien favoritės buvome mes, tačiau mes neturėjome laiko pasiruošti, todėl niekada negali žinoti, kaip pasisuks rungtynės“, - teigė G. Petronytė.

Paskutinį ketvirtį lietuvės pralaimėjo 8 taškų persvara (13:21). Lietuvos rinktinės žaidimas ėmė strigti, kai ėmė sekti pagrindinės įžaidėjos Santos Okockytės jėgos. Tinkamos pamainos jai neatsirado.

„Santa buvo tas varikliukas, bet šiandien ji pavargo, priekaištų jai neturiu. Rungtynių pabaigoje jos pradėjo žaisti mažu penketu ir labai agresyviai. Tai mus išmušė iš vėžių“, - konstatavo M. Šernius.

Lapkričio 15-ąją lietuvės išvykoje surems ginklus su Rusija. Akistata su dar viena atrankos grupės komanda Albanija vyks kitų metų vasario 10-ą dieną Tiranoje. Prie būsimojo Europos čempionato šeimininkių latvių ir serbių prisidės aštuonių atrankos grupių nugalėtojos bei geriausios antrąsias vietas užėmusios rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)