Šeštadienį ekipos vyriausiasis treneris nusprendė, jog rungtynes su Vengrijos rinktine praleis Eglė Šikšniūtė ir Kristė Druskytė.

Lietuvos moterų krepšinio rinktinės krepšininkių dvyliktukas rungtynėms su Vengrijos rinktine: Gintarė Petronytė, Giedrė Labuckienė, Monika Grigalauskytė, Eglė Šulčiūtė, Laura Svarytė, Marina Solopova, Mantė Kvederavičiūtė, Kamilė Nacickaitė, Andra Gabalytė, Santa Okockytė, Dovilė Saurazaitė, Laura Juškaitė.

Penktadienio popietę Vilniaus oro uoste nusileido Vengrijos nacionalinė moterų krepšinio rinktinė, kuri iš karto išskubėjo į Kėdainius, kur vakare surengė treniruotę prieš dvikovą su lietuvėmis. Vengrijos rinktinės treneris Norbertas Szekelis prieš rungtynes akcentavo, kad pergalę abiems komandoms gali lemti tik gera gynyba.

– Treneri, kaip praėjo kelionė?

– Viskas gerai, kadangi skrydžiai ne patys ilgiausi, tad labai nepavargome. Valanda iki Varšuvos ir valanda iki Lietuvos, tad viskas gerai, esame pasiruošę šio vakaro treniruotei ir rytojaus rungtynėms.

– Ar turėjote pakankamai laiko pasiruošti rungtynėms su Lietuvos rinktine?

– Taip, tikiuosi kad esame pilnai pasiruošę. Esame susirinkę jau savaitę, tad sunkiai dirbome ir ruošėmės pirmajam atrankos ciklui.

– Kas bus svarbiausia artėjančiose rungtynėse?
– Vienareikšmiškai – gynyba. Abiems komandoms bus svarbiausia gynyba, tačiau lietuvės žais savo aikštėje, palaikomos savų žiūrovų, tad joms bus kiek lengviau. Šį vakarą turėsime vakarinę treniruotę, nieko sunkaus nedarysime, pasikartosime derinius ir būsime pasiruošę rytojaus susitikimui.

Varžovių ekipos žaidėja Reka Lelik prieš artėjantį susitikimą spinduliavo gera nuotaika ir taip pat teigė, kad raktas į pergalę bus gera gynyba.

„Komandos nuotaika puiki, esame pilnai pasiruošusios rytojaus rungtynėms. Neturėjome labai daug laiko treniruotėms, tačiau viskas bus gerai. Svarbiausia bus apsiginti ir įmesti daugiau taškų“, – sakė krepšininkė.

Iki šios dienos oficialiose rungtynėse komandos buvo susitikusios penkis kartus, visus susitikimus laimėjo Lietuvos rinktinė. Tačiau nuo paskutinio susitikimo praėjo daugiau nei 10 metų, tad šeštadienį šių komandų susitikimų istorijoje bus verčiamas naujas lapas.

Lietuvos moterų krepšinio rinktinės rungtynės su Vengrijos ekipa vyks šeštadienį, 19 valandą Kėdainių arenoje, o susirinkusiems sirgaliams rinktinė padovanos net 400 krepšinio kamuolių.