„Panathinaikos“ principiniame mūšyje Eurolygoje svečiuose 70:62 pranoko Pirėjo „Olympiakos“, o 20 minučių ant parketo praleidęs L. Lekavičius pelnė 14 taškų (5/8 dvit., 1/2 trit., 1/1 baud. met.), atkovojo 2 kamuolius bei surinko 10 naudingumo balų.

„Lukas yra jaunas žaidėjas, kuriam nesėkmingai susiklostė keli pastarieji susitikimai. Šį kartą jis parodė kovotojo charakterį, dėl kurio Lukas gali greitai atsitiesti ir sužaisti puikias rungtynes. Manau, jog tai geriausias jo mačas vilkint „Panathinaikos“ aprangą“,– lietuvio progresu džiaugėsi X. Pascualis.

Tuo metu Graikijos spauda priminė, jog L. Lekavičius buvo įsigytas po to, kai į Atėnus keltis atsisakė Pirėjo ekipos įžaidėjas Vangelis Mantzaris, kuris šįkart pelnė 9 taškus. Graikai po rungtynių vadino lietuvį ne ką blogesniu žaidėju bei jau ne pirmą kartą lygino jį su buvusiu „Panathinaikos“ žaidėju Šarūnu Jasikevičiumi.

„Lukas buvo tikras galvos skausmas „Olympiakos“ gynybai. Jis nuostabiai leido pailsėti Nickui Calathesui, o taip pat ir išsprendė rungtynių baigtį pataikydamas tritaškį mačo pabaigoje. Tai neabejotinai geriausias jo pasirodymas Graikijoje“, – rašė „sport24.gr“.

Pats L. Lekavičius bendraudamas su žurnalistais pasidžiaugė trenerio pasitikėjimu bei teigė, jog specialistas iš Ispanijos puikiai paruošė savo auklėtinius šiam susitikimui.

„Mes turėjome nemažai laiko prieš šias rungtynes, todėl treneris mus labai gerai joms paruošė. Gerai žaidėme gynyboje ir atkovojome kamuolius, šios detalės buvo pačios svarbiausios siekiant pergalės.

Supratau Graikijos derbio svarbą, todėl asmeniškai ruošiausi jam atsakingai. Treneris manimi pasitikėjo, todėl stengiausi būti agresyvus ir atakuoti. Tai buvo mano darbas, aš vykdžiau trenerio nurodymus.

Tai ne pirmas kartas, kai Graikijoje sužaidžiu gerai. Turėjau ir daugiau gerų rungtynių, tačiau įsivažiuoti tikrai nebuvo lengva, nes sezono pradžioje dar gydžiausi traumą. Buvau kantrus, o dabar jaučiuosi gerai, pasitikiu savimi ir tikiu, kad būsiu dar geresnis ateityje“, – dėstė L. Lekavičius.

Šį sezoną Eurolygoje 23 metų atakų organizatorius per susitikimą vidutiniškai įmeta po 6,8 taško, atkovoja po 1,5 atšokusio kamuolio bei atlieka po 1,2 rezultatyvaus perdavimo.

Luko Lekavičiaus pasirodymas Pirėjuje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)