Taikos ir draugystės sporto rūmuose mačą kur kas geriau pradėjo svečiai iš Atėnų (2:11), tačiau savo gretose ginklų radęs „Olympiakos“ pirmąjį kėlinį užbaigė būdamas priekyje 17:16.

Antrame kėlinyje ant parketo pasirodė ir Lukas Lekavičius, o jo vadovaujama „Panathinaikos“ vėl perėmė iniciatyvą į savo rankas – po lietuvio aštraus reido krepšio link komandas skyrė 8 taškai (17:25).

Tokią pačią persvarą Atėnų klubas turėjo ir po pertraukos, bet tuomet ėmė buksuoti puolime, o tuo pasinaudoję šeimininkai, daugiausiai latvio Janio Strelnieko pastangomis, surengė spurtą ir persvėrė svarstykles savo naudai (47:44).

Tiesa, paskutinės minutės atkarpą geriau užbaigė „Pao“ nariai: Kenny Gabrielis po netaiklaus Luko tolimo šūvio atliko žvėrišką dėjimą, o su sirena tritaškį nuo lentos švystelėjo K.C. Riversas (47:49).

Lemiamą ketvirtį „mažylis“ iš Lietuvos pradėjo ant parketo ir toliau ne tik sėkmingai vadovavo „žaliųjų“ atakoms, bet ir pats aštriais reidais draskė varžovų gynybą. Po L. Lekavičiaus gražaus metimo viena ranka atšokus ir dar pasitelkus lentą bei netrukus sekusio tolimo šūvio Atėnų klubas nutolo solidžiu atstumu (54:66).

Lekavicius with a wild, running floater 👀👀#7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/Z0Kt1EdjOr
— EuroLeague (@EuroLeague) November 10, 2017

Kai „Olympiakos“ dar bandė kabintis į rungtynes, likus žaisti 1:08 min., Lukas vėl ėmėsi iniciatyvos ir itin sudėtingu dvitaškiu metimu sužlugdė paskutines varžovų viltis, padidindamas komandos persvarą iki dešimties taškų.

Iš viso per 20 minučių L. Lekavičius už pasitikėjimą Xaviui Pascualiui atsidėkojo surinkdamas 14 taškų (5/8 dvit., 1/2 trit., 1/1 baud. met.), 2 atkovotus kamuolius, 3 klaidas, 1 gautą bloką, 1 užsidirbtą ir 3 išprovokuotas pražangas bei 10 naudingumo balų.

Naujojoje komandoje 23-ejų metų lietuviui tai buvo rezultatyviausios šio sezono Eurolygos rungtynės.

„Olympiakos“: Nikola Milutinovas 18, Ioannis Papapetrou 11, Jamelas McLeanas 10, Vangelis Mantzaris 9 taškai.

„Panathinaikos“: Jamesas Gistas 15, Lukas Lekavičius 14, K.C. Riversas 12, Mattas Lojeskis 9 taškai.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)