Tiesa, „Gestas-IDW“ kol kas ieško geriausios sportinės formos bei SKL pirmenybėse yra laimėjęs vieną mačą iš trijų, bet komandos lyderis Gediminas Žukas bei treneris Algimantas Šatas tvirtina – pasisėmę motyvacijos jie dar parodys, ką sugeba.

„Gesto-IDW“ komandoje dar neišblėso puikios nuotaikos po vasarą vykusios Kurčiųjų olimpiados, kur dalis dabartinės ekipos atstovų lipo ant aukščiausiosios pakylos, po to, kai finale 70:64 palaužė Venesuelą.

„Žinoma, po laimėtos olimpiados truputį atsipalaidavome“, – juokėsi G.Žukas.

„Gestui-IDW“ ekipoje SKL čempionate šį sezoną registruoti septyni čempioniškos komandos nariai: Laurynas Sankauskas, Justinas Navlickas, Arvydas Bareikis, Mantvydas Vaičiulis, Lukas Laurinaitis, Andrejus Zenevičius ir jau minėtas G.Žukas.

„Jie čempionai, sužvaigždėję kai kurie, bet bizūno imti kol kas netenka“, – juokavo „Gesto-IDW“ treneris.

Šį sezoną komandos tikslas – jaunų ir perspektyvių žaidėjų ugdymas, nes, kaip sako A.Šatas, šie metai kurčiųjų krepšinyje – tuštoki. O talentingo jaunimo auga išties nemažai ir SKL pirmenybės jiems tobulėti yra puiki vieta.

Tuo tarpu įžaidėjas G.Žukas, šį sezoną per 34 minutes pelnantis po 24 taškus, atkovojantis po 4,5 kamuolio ir atliekantis po tiek pat perdavimų, neslepia – pasitikėjimas savo jėgomis išaugo. Tačiau ir varžovai jau rimčiau žiūri į „Gesto-IDW“ komandą bei lengvo gyvenimo jai neduoda.

„Gesto-IDW“ treneris A.Šatas vadovavo kurtiesiems ir olimpiadoje, iš kurios grįžo su aukso medaliais. Strategas apgailestauja, kad nepaisant tokių rezultatų, Lietuvos krepšinio federacija (LKF) dėmesio kurčiųjų krepšiniui neparodo.

„Po olimpiados gavome dėmesio iš prezidentės bei ministro pirmininko, o krepšinio federacija mūsų nesutiko. Čia – svarbus momentas. Be abejo, tai parodo LKF požiūrį. Juk pasaulyje tarp kurčiųjų esame pirmi, o vyrų krepšinio rinktinė – šešta. Apie ką galime kalbėti, kai atskridus čempionams nėra nė vieno LKF atstovo? Be abejo, skaudu. Nors gal labiau net juokinga, nes jau esame prie to pripratę

Paradoksas ir kai olimpiniai čempionai neįtraukiami į geriausių komandų apdovanojimų sąrašus. Ką darysi, niekas nepasikeis, žemė suksis į tą pačią pusę“, – kalbėjo treneris.

Susipažinti su „Gestu-IDW“ galite pažiūrėję SKL parengtą reportažą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)