Svečiai po trijų kėlinių pirmavo 62:47, o paskutinį ketvirtį laimėjo 28:13.

Klaipėdos komandai (4 pergalės/1 pralaimėjimas) 18 taškų pelnė Renaldas Seibutis, 13 – Tomas Delininkaitis, 12 – Arnas Butkevičius (9 atk. kam.), 10 – Juanas Palaciosas.

Pergalių neturinčioje „SikeliArchivi“ ekipoje 15 taškų surinko Mirza Alibegovičius, 14 – Denisas Ikovlevas, 12 – Justinas Edwardsas.

A. Kulboka per 27 min. pelnė 2 taškus (dvitaškiai 1/3, tritaškiai 0/3), atkovojo 3 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo 1 metimą, suklydo 3 ir prasižengė 2 kartus.

„Neptūno“ krepšininkai gerokai taikliau metė dvitaškius ir tritaškius (dvitaškiai – 51 proc. ir 36 proc., tritaškiai – 50 proc. ir 22 proc.) bei laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 44-33.

Klaipėdos klubo vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis po mačo Italijoje pasidžiaugė, kad Čempionų lygos turnyre pavyko įveikti išvykų sindromą, skelbia „Neptūno“ interneto svetainė.

„Mes namuose dažniausiai kaunamės gerai, o išvykose to mums trūksta, tad kiekviena panaši pergalė įkvepia ir padidina pasitikėjimą savo jėgomis. Tikėkimės, kad tai bus nepaskutinė panaši pergalė išvykoje. To labai norėtųsi. Visi žinome, kad kiekvienas iškovotas taškas išvykoje aukso vertės, turnyro gale galintis daug ką lemti“, – pabrėžė K. Maksvytis.

Jis teigė, kad pirmoje rungtynių pusėje norėjosi geresnio savo auklėtinių žaidimo, tačiau svarbiausia tai, kad Klaipėdos komandai galiausiai pavyko pagauti žaidimo bangą ir nušluoti varžovus nuo kelio.

„Akcentavau, kad viskas prasideda nuo gynybos. Kai mes gerai apsiginame, galime ir greitomis atakomis ar tolimais šūviais užpulti varžovus. Galiausiai tai ir pavyko. Džiaugiuosi iškovota pergale. Bus kur kas smagesnė kelionė namo“, - neslėpdamas geros nuotaikos kalbėjo „Neptūno“ vyriausiasis treneris.

Pasiteiravus, kokį jam įspūdį pirmose tarptautinėse rungtynėse, vilkėdamas „Neptūno“ marškinėlius, paliko komandos naujokas amerikietis Jerry Johnsonas, K. Maksvytis atsakė: „Jis gerai vadovavo komandai, dalijosi kamuoliu – atliko septynis rezultatyvius perdavimus. Matosi, kad jis po truputį įsivažiuoja ir ateityje mums dar labiau padės. Aš tuo tikiu. Tam mes jį ir pasikvietėme į savo komandą“.

Kitas rungtynes „Neptūnas“ žais lapkričio 15 dieną namuose su Salonikų PAOK (Graikija) komanda.

Beje, Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai, po sekmadienį vykusių rungtynių Kaune su „Žalgiriu“, nevyko į gimtąjį uostamiestį, o iškart judėjo į Rygą. Čia jie pernakvojo ir pirmadienį popiet iš Rygos oro uosto pradėjo kelionę į Italiją.

Klaipėdiečių laukė išties ilga kelionė – iš Rygos skrydis į Romą, vėliau laukimas oro uoste ir antrasis skrydis į Siciliją. Iš čia dar maždaug 2,5 val. teko vykti autobusu į Kapo d'Orlando miestą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)