„Lietuvos ryto“ strategas priekaištų neturėjo ir anksčiau kritikuotam Robertui Carteriui, kuris žaidė tik 10 minučių ir pelnė vos 3 taškus.

„Mums šios pergalės labai reikėjo. Džiugu, kad vyrai tai suprato. Išnaudojome visas fizines savo galimybes. Labai džiaugiuosi rezultatu, kadangi paskutines rungtynes žaisime išvykoje.

Techninio broko yra, bet jau atsirado ir vaizdas aikštelėje. Yra komandos veidas. Visų pirma, džiaugiuosi pasiaukojimu. Sulaukėme iš žaidėjų atsidavimo ir šimtaprocentinės pagalbos.

Robertas (Carteris) turi kažkam suteikti poilsio minučių. Vokietijoje žaisdami aštuoniese matėme, kad pritrūkstame jėgų. Visgi privalau visur jį slėpti: tiek gynyboje, tiek puolime. Puolant jis geras talentas, nors ne visada tai išnaudoja, o gynyboje turi didelių problemų. Šiandien žaidė jis neilgai, bet to užteko pergalei. Mes dirbsim, jam dar daug ką reikia suprasti. Jis domisi, klausinėja. Reikia tik daugiau atsakingumo jausmo. Taip, kaip dirbame su Martynu Echodu, taip dirbsime ir su juo“, – dėstė R. Kurtinaitis.

Vyriausiasis Vilniaus klubo treneris taip pat optimistiškai įvertino savo auklėtinių galimybes antrajame Europos taurės rate bei įvertino Jimmy Barono progresą.

„Tikėjausi, kad pirmajame rate nugalėsime Krasnodaro „Lokomotiv“ namuose. Kovėmės su pratęsimu, bet pralaimėjome. Bet primenu, kad mes laimėjome išvykoje prieš Belgrado „Partizan“, mes pasiruošę kautis toliau, buvome arti pergalės ir prieš ALBA. Dar turime namų rungtynių ir galime jas laimėti. Mūsų situacija nėra bloga. Mums tik reikėtų, kad „Lokomotiv“ nugalėtų visus, tuomet pralaimėjimas prieš juos mums nieko nekainuotų.

J. Baronas kontroliuoja situacijas. Chrisu Krameriu kartais buvau nepatenkintas dėl jo klaidų. Taisysime dalykus, noriu matyti, kaip įžaidėjas kontroliuoja žaidimą. J. Baronas supranta, kaip vyksta dalykai, jis pavojingas. Jis šiemet tikrai patobulėjo gynyboje, todėl neturime didelių problemų su juo, kaip turėjome praėjusiais metais. Pradžioje sezono jis negalėjo pataikyti, dabar viskas grįžta į savo vėžes.

Gausiu fanų palaikymu besidžiaugęs strategas paaiškino, kodėl neišpildė jų noro aikštelėje pamatyti Margirį Normantą bei pasidžiaugė Roko Giedraičio patekimu į Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašą.

„Matote, Europos taurė yra tos varžybos, kur ant stalo padėta per daug pinigų, todėl negali rizikuoti ir duoti pažaisti. Margiris dirba, jam dar trūksta. Šita komanda nesukurta tam, kad kažkas ateitų pažaisti. Tai reikia užsidirbti. Margiris puikiai sužaidė su „Partizan“ ir įmetė, kai reikėjo. Aš darau tai, kad mes laimėtume. Kaip ir minėjau, taškų skirtumas labai svarbus, nežinome, kaip išvykoje viskas susidėlios. Lietuvoje jam bus užtektinai laiko. Jis turi dirbti ir mes jį išleisime.

Džiugina fanų palaikymas. Sezono pradžioje gal kiek nuvylėme, bet neprarandome fanų, jau jaučiamės „Siemens“ arenoje kaip namuose. Jaučiasi sirgalių pagalba. Džiugu ir dėl Roko. Aišku, mums nelabai gerai, kad kuriam laikui jį prarasime. Rokas labai patobulėjo nuo praėjusių metų, bet dažnai netiki savo jėgomis. Jis turi snaiperio savybių, todėl paskutines atakas norime organizuoti per jį, bet dažnai to padaryti nepavyksta“, – kalbėjo Kurtinaitis.


Tuo metu Prancūzijos klubo vyriausiasis treneris Kyle‘as Millingas po nesėkmės pabrėžė, jog vilniečiams pergalė buvo reikalingesnė, todėl jie norėjo jos labiau: „Žinojome, kad rungtynės bus labai sudėtingos. Varžovai buvo stipresni, greitesni ir norėjo laimėti labiau. Jiems tai buvo „gyvenk arba mirk“ rungtynės ir jie į tai sureagavo.“

Pirmąjį Europos taurės grupės etapo ratą „Lietuvos rytas“ baigė savo sąskaitoje turėdamas 2 pergales ir 3 pralaimėjimus. Antrąjį ratą sostinės ekipa pradės lapkričio 15-ąją, trečiadienį, kai išvykoje surems ginklus su Bilbao „Retabet“ klubu, kuriam pirmajame ture pralaimėjo 83:93.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)