Vis dėlto realybė buvo visiškai kitokia: D. Anzulovičius buvo atleistas jau tų pačių metų spalio pradžioje, po kelių dienų Achilo sausgyslės traumą patyręs J. Johnsonas iš viso klube sužaidė vos 6 mačus ir sezono viduryje išvyko į Turkiją, o „Lietuvos rytas“, per septynerius metus pakeitęs net 12 trenerių, į LKL viršūnę taip ir nebesugrįžo iki šiol.

Greičiau už „Lietuvos ryto“ klubo atgimimą įvyko kadaise jo lyderiu tapti turėjusio J. Johnsono sugrįžimas į Lietuvą. 2010 metais LKL čempionate per rungtynes vidutiniškai po 6,3 taško ir po 3,2 rezultatyvaus perdavimo rinkusį amerikietį į savo gretas nusprendė pasikviesti su jo tautiečiu Malcolmu Armsteadu atsisveikinęs Klaipėdos „Neptūnas“.

Šio sezono pabaigoje jau 36-ąjį gimtadienį švęsiantis krepšininkas uostamiesčio ekipos gretose debiutavo sekmadienį, kuomet „Neptūnas“ išvykoje 62:88 nepasipriešino Kauno „Žalgiriui“. Tik ketvirtadienį į Lietuvą atvykęs veteranas žaidė 9 minutes, per kurias pelnė 2 taškus (1/1 dvitaškiai), 2 kartus suklydo ir 2 kartus pažeidė taisykles.

Įdomu, jog 2010 metais „Lietuvos ryte“ traumuotą J. Johnsoną trumpai pavadavo Šarūnas Jasikevičius, o jam „Žalgirio“ trenerių štabe dabar talkinantis Darius Maskoliūnas tuomet dar buvo Vilniaus klubo treneris. Po rungtynių buvusį auklėtinį prie rūbinių sutikęs D. Maskoliūnas šiltai jį pasveikino ir pasidžiaugė, jog šis vis dar rungtyniauja. Galimybe tęsti karjerą džiaugiasi ir pats atletas.

„Tai buvo mano debiutas, pakilus nuo sofos. Nerungtyniavau nuo gegužės ir nežinojau, ar išvis dar sugrįšiu ant parketo. Džiaugiuosi „Neptūno“ suteikta galimybe sugrįžti į šią šalį. Čia niekas nepasikeitė: Lietuva vis dar gyvena krepšiniu, visi pašėlę dėl krepšinio, todėl jo lygis tik auga“, – tinklalapiui Krepšinis.lt sakė J. Johnsonas.

Kukliai naujoje komandoje debiutavęs veteranas neabejoja, jog ateityje jo žaidimas bus daug geresnis, o tai padės „Neptūnui“ laimėti. Lietuvoje gerai laiką praleisti norintis J. Johnsonas tikina, jog tokiame vėlyvame karjeros etape jis nebekelia sau asmeninių tikslų ir ketina susikoncentruoti vien į komandos sėkmę, priešingai nei prieš septynerius metus „Lietuvos ryte“, kuomet jo tikslas buvo galingai pasirodyti Eurolygoje ir sulaukti pajėgiausių klubų dėmesio.

„Mano laikas Klaipėdoje ateis. Neseniai čia atvykau ir dar net nežinau derinių. Noriu tiesiog padėti komandai laimėti ir išpildyti jos sezono tikslus. Iš savęs daug nereikalauju, nes esu 35-erių ir man tai jau tryliktasis karjeros sezonas. Į Lietuvą grįžau laimėti ir pasilinksminti“, – sakė Eurolygoje taip niekada ir nedebiutavęs atakų organizatorius.

Praėjusį sezoną J. Johnsonas atstovavo „Demir Insaat Buyukcekmece“ komandai Turkijoje, o prieš tai net penkis sezonus gynė „Astana“ garbę. Amerikietis turi Kazachstano pilietybę ir yra vilkėjęs šios šalies rinktinės marškinėlius Azijos čempionate.
"Neptūnas" skrenda į Italija (klubo nuotr.)

Daugiau progų parodyti savo sugebėjimus J. Johnsonas turės jau antradienio vakarą – „Neptūnas“ Italijoje FIBA Čempionų lygos rungtynėse susitiks su Kapo d'Orlando „SikeliArchivi“ ekipa.

Šiame turnyre klapėdiečiai iš keturių žaistų rungtynių laimėjo trejas ir grupėje užima trečiąją vietą. Tiek pat pergalių ir pralaimėjimų turi atitinkamai pirmąją bei antrąją vietas užimantys Liudvigsburgo „MHP Riesen“ (Vokietija) ir Tenerifės „Iberostar“ (Ispanija) krepšininkai.

Į Italiją klaipėdiečiai išskrido tik pirmadienį – iš Rygos į Romą, vėliau laukė persėdimo oro uoste ir skrido į Siciliją. Šioje saloje autobusu iki Kapo d'Orlando miesto teko keliauti 2,5 val., todėl treniruotę varžovų arenoje svečiai rengs tik antradienio dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)