Nors žalgiriečiai tik šeštadienį grįžo iš Maskvos, tačiau jie toli gražu neatrodė pavargę – vedami Pauliaus Jankūno mačą pradėjo spurtu 11:5, o po pirmojo kėlinio jau turėjo ir dviženklį pranašumą (26:15). Bet ties šia persvara „Žalgiris“ neapsistojo ir toliau dominuodamas aikštėje tik didino atotrūkį, kuris vienu metu siekė net 22 taškus. Prieš pertrauką Š. Jasikevičiaus auklėtiniai pirmavo 50:32.

Verta pažymėti, kad nepaisant didelio skirtumo pirmoji rungtynių pusė klostėsi itin kovingai ir nervingai – teisėjai „Neptūnui“ skyrė dvi nesportines ir vieną techninę pražangą, o Kauno ekipoje už vaidybą technine apdovanotas buvo Axelis Toupane'as.

Po poilsio minučių vos tik žengęs ant parketo iš toli švystelėjo Kevinas Pangosas, tačiau kovingieji klaipėdiečiai dar neketino sudėti ginklų ir surengę spurtą 12:2 vėl atkūrė intrigą (44:54). Tačiau Šaras per pertraukėlę sustygavo saviškių žaidimą ir atsitiesęs „Žalgiris“ prieš lemiamą ketvirtį atstatė tą patį 18 taškų pranašumą.

Per paskutines 10 minučių Kazys Maksvytis ir jo kariauna sukurti stebuklo nesugebėjo, o žalgiriečiai pasiekė saldų revanšą už nesėkmę pirmojo rate akistatoje uostamiestyje (64:73).

Dee Bost’s ankle seems fine. Guard came back on the court with 5pts, 4ass, 2stl in Žalgiris’ win 88:62 against Neptūnas pic.twitter.com/VqSx86Awhf— Jaunius Sarapas (@JauniusSarapas) November 5, 2017

Šioje akistatoje po atsinaujinusios čiurnos traumos vėl ant parketo sugrįžo žalgiriečių įžaidėjas Dee Bostas, kuris per 17 minučių spėjo pasižymėti 5 taškais, 4 rezultatyviais perdavimais, 2 atkovotais, 2 perimtais ir 3 prarastais kamuoliais.

Tuo metu „Neptūno“ gretose debiutavo naujokas Jerry Johnsonas. Gynėjas per 9 žaidimo minutes pelnė 2 taškus, prarado 2 kamuolius ir 2 kartus prasižengė.

„Žalgiris“: Antanas Kavaliauskas 15, Kevinas Pangosas 13 (5 rez. perd.), Brandonas Daviesas ir Aaronas White'as po 10, Paulius Jankūnas 9 taškai.

„Neptūnas“: Renaldas Seibutis 14 (4/5 dvit., 2/2 trit.), Juanas Palaciosas 11 (4 rez. perd.), Arnas Butkevičius 8, Tomas Delininkaitis 7 taškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)