Stambulo „Buyuksehir Belediyesi“ komandos garbę šiame sezone ginantis 29-erių metų gynėjas patyrė sunkią traumą. Skelbiama, kad lietuviui įtrūko kelio raiščiai, todėl be krepšinio D. Dulkiui teks praleisti nemažai laiko.

Turkijos čempionate 196 cm ūgio gynėjas per keturis mačus rinko po 6,5, o FIBA Europos taurėje per septynerias rungtynes (įskaitant kvalifikacines varžybas) – po 8,7 taško.


2012 metais, vos tik baigęs studijas Floridos universitete, jaunasis gynėjas sulaukė tuometinio rinktinės trenerio Kęstučio Kemzūros kvietimo, o traumą patyrus Renaldui Seibučiui netgi pateko į dvyliktuką ir išvyko į Venesueloje vykusį olimpinį atrankos turnyrą.

Lietuvos rinktinė iškovojo kelialapį į Londoną, bet vos 6 minutes pasireikšti gavęs ir vienintelį mestą tritaškį pataikęs D. Dulkys olimpiniame dvyliktuke savo vietą turėjo užleisti skruostikaulio lūžį išsigydžiusiam R. Seibučiui.

Nuo to laiko rinktinės slenksčio krepšininkai nemynė ilgą laiko, kol šią vasarą gynėją prisiminė D. Adomaitis. Visgi išplėstiniame kandidatų sąraše savo pavardę išvydęs D. Dulkys kvietimo į Palangą ruoštis Europos čempionatui nesulaukė.

24 kandidatus pirmajam FIBA pasaulio čempionato atrankos turnyro „langui“ paskelbęs Lietuvos rinktinės treneris jau antradienį žada paskelbti trumpesnį žaidėjų sąrašą.

Pasirengimo stovykla Palangoje prasidės lapkričio 20-ąją. Atrankos turnyrą lietuviai pradės po keturių dienų išvykoje susitikdami su Kosovo rinktine, o lapkričio 26-ąją lauks rungtynės Klaipėdoje su Lenkijos komanda.

C grupėje taip pat rungtyniauja Vengrijos rinktinė, su kuria lietuviai susikaus kitų metų vasario mėnesį namuose. Į kitą čempionato etapą pateks po tris geriausias grupes komandas.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)