„Tai buvo pati pagrindinė mano sportinės karjeros priešprieša. Antrojo devintojo dešimtmečio pusė: ir dabar yra nemažai tuos laikus prisimenančių, į rungtynes eidavusių krepšinio gerbėjų. Ir panašu, kad žmonės labiau palaikydavo „Žalgirį“, netgi Maskvoje. Ir man dėl to visada būdavo apmaudu“, – prieš CSKA dvikovą su dabartiniu „Žalgiriu“ sakė 59-erių S. Tarakanovas.

„Dabar tai yra tiesiog žaidimas tarp dviejų komandų. Aišku, susidomėjimas ir dėmesys yra, nes Lietuva – tai krepšinio šalis“, – CSKA sukurtame vaizdo klipe pridūrė sovietinių laikų rusų krepšinio legenda.

Viename iš ankstesnių savo intervių S. Tarakanovas yra sakęs, kad trys pralaimėjimai iš eilės „Žalgiriui“ Sovietų Sąjungos pirmenybėse (1985, 1986 ir 1987 m. finalo serijose) iki šiol yra viena iš didžiausių asmeninių tragedijų, o tuomet patirta nuoskauda nepamirštama iki šiol.

„Tada man tai buvo tragedija, tokia pati savijauta išliko iki šių dienų. Iš visų CSKA krepšininkų aš situaciją išgyvenau skaudžiausiai, sviro rankos. „Žalgirio“ krepšininkai pergales prieš mus laikė nacionaline idėja, o tai jiems suteikė didžiulį pranašumą žaidžiant namuose. Taigi, jeigu jūs man parodytumėte keletą ištraukų iš tų legendinių serijų, aš vėl greičiausiai sau įspirčiau dėl tų pralaimėjimų. „Žalgiris“ ir visi lietuviai man buvo principiniai varžovai. Tiek klubiniame krepšinyje, tiek rinktinėje“, – pokalbyje su „The Baltic Times“ yra minėjęs S. Tarakanovas.

Ilgametis CSKA žaidėjas S. Tarakanovas su Maskvos komada 8 kartus tapo Sovietų Sąjungos čempionu, o su sovietine krepšinio rinktine iškovojo auksą Seulo olimpiadoje, tris kartus tapo Europos ir kartą – pasaulio čempionu. Profesionalo karjerą jis baigė 1992-aisiais, po sezono Belgijoje.

Penktadienio vakaro Eurolygos rungtynės Maskvoje prasidės 19.00 val. Lietuvos laiku. CSKA ekipa Eurolygoje yra laimėjusi trejas iš ketverių žaistų rungtynių, „Žalgiris“ – dvejas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)