CSKA šį sezoną iškovojo tris pergales ir patyrė vieną nesėkmę, mače su Madrido „Real“. Tuo tarpu „Žalgirio“ sąskaitoje kol kas pusiausvyra – dvi pergalės ir dvi nesėkmės.

„CSKA – komanda su milžinišku potencialu. Ji kiekvienais metais kovoja dėl čempionų vardų ir manau, kad šiais metais tapo dar labiau atletiškesnė. Kiek supratau, tai buvo vienas iš jų tikslų – dabar jie dar didesni, dar atletiškesni. Taip kad tikrai dominuoja fizine jėga, labai daug keičiasi gynyboje, o į greitą puolimą bėga tiesiog įspūdingai, veržiasi tiesiog įspūdingai. Tai būtų mūsų tikslai, kaip ir su visomis komandomis – stabdyti greitą puolimą ir, svarbiausia, kiek įmanoma apsiginti vienas prieš vieną“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

CSKA gana skaudžiai (69:82) nusileido „Real“ ekipai, o tai Š. Jasikevičius pavadinimo sukrėtimu komandai.

„CSKA su „Panathinaikos“ ir „Anadolu Efes“ jau sužaidė labai solidžiai. Manau, kad po truputį jau rodo savo potencialą. Iš kitos pusės, sezono pradžioje tokių pralaimėjimų gali būti, nes dar nėra nusistovėjęs komandinis žaidimas, komandiniai ryšiai. Sunku visiems“, – teigė Š. Jasikevičius.

Ilgametį CSKA vedlį M. Teodosičių šiemet pakeitė Sergio Rodriguezas.

„Jis atėjo vietoje M. Teodosičiaus, kurio vaidmuo buvo pakankamai didelis. Manau, panašus teks ir S. Rodriguezui. Jis tam ir buvo nupirktas, kad vestų komandą į priekį, kad būtų svarbus, kad imtųsi iniciatyvos. Manau, jis tą ir daro, ir kuo toliau, tuo darys daugiau“, – teigė Š. Jasikevičius.

CSKA šiais metais papildė ir buvęs „Žalgirio“ legionierius Leo Westermannas, tačiau dėl traumos penktadienį prancūzas nežais.

„Leo yra toks žaidėjas kuris labai orientuotas į komandą ir jo netektis kažkiek yra praradimas. Iš kitos pusės, tai juk CSKA – vienas žaidėjas iškrenta, tačiau jie tai turi kuo kompensuoti. Manau, kad kiti žaidėjai tai padarys“, – teigė Š. Jasikevičius.

„Žalgris“ mače su CSKA turės verstis be Dee Bosto. Skausmus kenčia ir Edgaras Ulanovas. Amerikietis į Rusijos sostinę net nevyko, o E. Ulanovas viliasi, kad skausmai nesutrukdys išbėgti ant parketo.

„Viskas spręsis penktadienį“, – teigė Š. Jasikevičius.

E. Ulanovui atsinaujino trauma, kurią puolėjas patyrė dar vasarą Lietuvos rinktinėje prieš Europos čempionatą.

„Man jau rinktinėje buvo ši problema. Dar prieš čempionatą buvo dešinio klubo uždegimas, kuris vėl pradėjo jaustis prieš porą savaičių. Gal ne taip stipriai, bet skausmas pradėjo didėti. Pas kelis medikus buvau apsilankęs, žiūrime ir sekame situaciją. Viskas turi būti geriau ir aš tikiuosi, kad bus geriau. Gydomės, stengiamės ir bandysime pašalinti visas problemas. Skausmai trukdo žaisti, jei negali atsiduoti 100 proc., tai geriau pailsėti ir pasigydyti. Pastarosiomis dienomis mes tam skyrėme labai daug laiko ir mes optimistiškai žiūrime į šią situaciją – viskas bus gerai“, – teigė E. Ulanovas.

Nepaisant problemų, E. Ulanovas su komanda išvyko į Maskvą.

„Jaučiuosi gerai, važiuoju su komanda žaisti. Jei būtų kažkas rimčiau, būčiau likęs, bet yra šiokių tokių problemų. Mes dirbame tuo klausimu su medikais ir situacija gerėja. Aišku, nereikia norėti, kad viskas įvyktų greitai. Laukia nemažas darbas, bet vienaip ar kitaip aš pasiruošęs žaisti ir važiuoju žaisti“, – teigė kaunietis.

E. Ulanovas šį sezoną per Eurolygos rungtynes aikštėje vidutiniškai praleidžia po kiek daugiau nei 26 minutes, per kurias renka po 6,3 taško. E. Ulanovo indėlio reikės ir penktadienį, nes laukia itin grėsmingas varžovas.

„Tai gera komanda. Žiūrint į sudėtį akivaizdu, kad pasistiprino gerais žaidėjais. Labai gerai bėga į greitą puolimą. Pagal šį rodiklį CSKA matyt viena geriausių komandų. Tai komanda turinti individualiai stiprių žaidėjų, tokių kaip Sergio Rodriguezas, Nando de Colo. Taip kad tos pavardės yra labai žinomos ir komanda žaidžia labai gerai, metai po metų laikosi Europos elite. Taip kad žaisime išvykoje su tokia komanda ir reikės labai solidžių rungtynių. Visų pirma, mes turime kovoti, nes kai žaidi su tokiais varžovais, tai visada turi būti didesnis noras ir didesnė kova. Turime norėti labiau nei jie ir išpildyti smulkius dalykus, kuriuos esame sutarę. Tai yra neleisti pelnyti lengvų taškų, varginti žaidėjus, varginti lyderius, neduoti nieko lengvo“, – sako E. Ulanovas.

Vis dėlto puolėjas neslėpė, kad ir CSKA turi spragų.

„Puolime talento jie turi labai daug, tačiau tie žaidėjai, kurie puolime tempia komandą, gynyboje kartais pasitaupo. Mes žiūrime patys į save, kaip žaisime gynyboje, kiek neleisime pelnyti lengvų taškų tai bus labai svarbu“, – sakė E. Ulanovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)