Skandalas! Taip estų komentatoriai įvertino V. Šeškaus poelgį likus žaisti 2 min. ir 45 sek. iki rungtynių tarp Raplos „AVIS Utilitas“ ir „Vytauto“ pabaigos.

Antrą techninę pražangą gavęs V. Šeškus buvo priverstas palikti aikštę, tačiau paskui jį išėjo ir visa komanda. Rezultatas tuo metu buvo lygus 65:65.

Rungtynėms teisėjavę estų arbitrai nutraukė dvikovą ir „Vytautui“ įskaitė techninį pralaimėjimą 0:20.

Incidento vaizdo įrašas:


Komentuodamas įvykius Estijoje portalui Basketnews.lt V. Šeškus kalbėjo ne tik apie tendencingą estų teisėjavimą, bet ir svečių komandos žeminimą.

„Gertas Dorbekas smogė Edvinui Šeškui į pilvą ir tesėjai tylėjo. Jis tiesiog nukirto mūsų žaidėją. Edvinas yra jaunas vaikis, jis tikrai neapsimetinėja. Aš į tai sureagavau, o jie man skyrė antrą techninę pražangą. Toks teisėjavimas yra baisu. Vienas teisėjas buvo jaunas ir jis nesireiškė, o kiti du bėgdami žiūrėdavo vienas į kitą ir juokdavosi, tai yra baisiausia“, – Basketnews.lt pasakojo V. Šeškus.

Treneris teigė, kad komandos prievarta neišvedinėjo – „Vytautas“ tiesiog palaikė jo, kaip trenerio nuomonę: „Praėjusiais metais Šarūnas Jasikevičius per Eurolygos rungtynes pasakė, kad teisėjai privalo gerbti „Žalgirį“. Taip, Estijos teisėjai yra 10 kartų silpnesni nei Eurolygoje, tačiau jie kažkiek turi mus gerbti. Dimšai buvo skirta pražanga puolime, mes net nesiginčijome, o jie pakeičia savo sprendimą ir skiria nesportinę pražangą. Esminis dalykas, kad teisėjas sušvilpia baudą ir paskui bėgdami žiūri vienas į kitą ir juokiasi. Tai yra komandos žeminimas. Tegu žaidžia jie savo Estijos lygoje. Kaip bebūtų, mes esame praėjusių metų BBL čempionai. Net Eurolygos teisėjai gina kažkiek Eurolygos čempionus“.

B grupėje „Šiaulių“ krepšininkai namuose 86:61 (22:15, 29:22, 19:12, 16:12) nugalėjo Liepojos „Liepaja“ (Latvija) ekipą ir iškovojo antrąją pergalę iš tiek pat galimų.

Šeimininkams 18 taškų pelnė Arminas Urbutis, 15 - Omaras Prewittas, 14 - Donatas Sabeckis (10 atk. kam., 9 rez. perd.), 11 - Giedrius Stankevičius, 10 - Šarūnas Beniušis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (207)